Pellanet

Έργα εθνικής σημασίας οι παρακάμψεις Γιαννιτσών και Χαλκηδόνας

Έργα εθνικής σημασίας για την σύνδεσή τους με διευρωπαϊκά δίκτυα θα χαρακτηριστούν οι παρακάμψεις Γιαννιτσών και Χαλκηδόνας προκειμένου να ενταχθούν σε πρόγραμμα χρηματοδότησης Αυτό αποφασίστηκε στη Σύσκεψη στο Υπουργείο Μεταφορών Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 13 Μαΐου η προγραμματισμένη σύσκεψη στο Υπουργείο Μεταφορών με θέμα την χρηματοδότηση και την επιτάχυνση της διαδικασίας κατασκευής των παρακάμψεων Γιαννιτσών και Χαλκηδόνας της Εθνικής οδού Θεσσαλονίκης - Έδεσσας.
Η κ. Τζάκρη εξέθεσε την αναγκαιότητα της υλοποίησης των δύο έργων, καθώς ως τμήματα της Εθνικής Οδού Θεσσαλονίκης - Έδεσσας θα συμβάλουν στην σύνδεση των ήδη κατασκευασθέντων τμημάτων (τμήμα Μελίσσι - Μαυροβούνι, τμήμα Πέλλα - Παραλίμνη), τα οποία δεν συνδέονται σήμερα μεταξύ τους, προσδίδοντας συνέχεια στον οδικό άξονα Θεσσαλονίκη - Έδεσσα και βγάζοντας κατ' αυτόν τον τρόπο την Πέλλα από την συγκοινωνιακή απομόνωση, με όλα τα θετικά που αυτό συνεπάγεται για έναν ακριτικό νομό. Η βουλευτής επεσήμανε στην σύσκεψη ότι αν αυτό δεν συμβεί το ήδη κατασκευασθέν τμήμα Πέλλα - Παραλίμνη απαξιώνεται πλήρως, διότι δεν χρησιμοποιείται λόγω της μη σύνδεσής του και η ήδη επενδυθείσα δαπάνη καθίσταται άσκοπη. Εξετάστηκε επίσης η μελετητική ωριμότητα των δύο έργων (παράκαμψη Γιαννιτσών και παράκαμψη Χαλκηδόνας), συνολικού προϋπολογισμού 225 εκατ. ευρώ μαζί με τις απαλλοτριώσεις και διαπιστώθηκε ότι είναι μελετητικά ώριμα, κυρίως μετά την ολοκλήρωση της μελέτης των 24 ενδιάμεσων τεχνικών έργων (γεφυρών) και ως εκ τούτου έτοιμα προς ένταξη σε συγχρηματοδοτούμενο πρόγραμμα.
Ο Αναπληρωτής Υπουργός κ. Σπίρτζης κατανόησε πλήρως την αναγκαιότητα υλοποίησης των δύο έργων και εξέφρασε την άποψη ότι θα εξαντληθούν όλες οι δυνατότητες για την ένταξή τους σε συγχρηματοδοτούμενο πρόγραμμα προκειμένου αυτά να υλοποιηθούν.
Για την επίτευξη του παραπάνω στόχου αποφασίστηκαν τα εξής: · Να χαρακτηρισθούν η παράκαμψη των Γιαννιτσών και η παράκαμψη της Χαλκηδόνας ως έργα εθνικής σημασίας για την σύνδεσή τους με διευρωπαϊκά δίκτυα (Εγνατία Οδός). · Μετά την ολοκλήρωση του χαρακτηρισμού να γίνει η ένταξή τους είτε στο ΣΕΣ 2014-2020, είτε στο πρόσθετο πακέτο χρηματοδότησης που διεκδικεί η χώρα από την Ε.Ε. για την υλοποίηση Οδικών Έργων. Υπεύθυνος για τον χαρακτηρισμό των έργων ως εθνικής σημασίας για την σύνδεσή τους με διευρωπαϊκά δίκτυα ορίστηκε ο Γενικός Γραμματέας Υποδομών κ. Γ. Δέδες, ο οποίος σε συνεργασία με τον Γενικό Διευθυντή Συγκοινωνιακών Έργων κ. Δ. Μακρή και τις αρμόδιες υπηρεσίες της Γενικής Γραμματείας Υποδομών θα προβούν στις απαραίτητες ενέργειες, η ολοκλήρωση των οποίων θα γίνει άμεσα. Κατόπιν τούτων η κ. Τζάκρη εξέφρασε την ικανοποίησή της για την εκπεφρασθείσα πολιτική βούληση του αρμοδίου Υπουργού για την υλοποίηση των δύο έργων και για την δρομολόγηση των ενεργειών της ένταξής τους σε συγχρηματοδοτούμενο πρόγραμμα και δήλωσε ότι θα είναι σε άμεση συνεργασία με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου μέχρι την επίτευξη του στόχου αυτού.

Δημοσιεύτηκε στις 14 Μαΐου, 2015


Σχόλια

ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗ-ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ

Παρακαλούνται οι εμπλεκόμενοι ιδιοκτήτες για την άμεση απομάκρυνση του
αγροτικού εξοπλισμού τους που βρίσκεται εντός των γεωτεμαχίων ιδιοκτησίας
Δ.ΥΠ.Α. (Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης) επί της οδού Σαλαμίνος του
οικισμού Κρύας Βρύσης Πέλλας, προκειμένου η Υπηρεσία να προβεί στον
απρόσκοπτο καθαρισμό και αποψίλωσή τους.


pellanet facebook