Pellanet

Προσοχή στο facebook

Ο δρόμος για το μόντελινγκ, τα φώτα, την αναγνωρισιμότητα και το χρήμα μετατρέπεται όλο και συχνότερα σε εφιάλτη! Σοκ προκαλεί η αποκάλυψη ότι περισσότερα από 1.500 (!) κορίτσια της επαρχίας, ηλικίας από 13 έως 16 χρόνων, πίστεψαν στις υποσχέσεις ενός... αγρότη από τη Βέροια ότι «είχε τα μέσα» να τα κάνει διάσημα μοντέλα, ηθοποιούς και σταρ της τηλεόρασης! Σοκ για τα πρότυπα με βάση τα οποία «ονειρεύονται» το μέλλον τους 13χρονα κοριτσόπουλα...
Η παιδική αθωότητα, η ευπιστία και το δέλεαρ της διασημότητας, όσο κι αν ακούγεται απίστευτο, έφεραν στην παμπάλαια αποθήκη του 32χρονου αγρότη εκατοντάδες κοριτσόπουλα που ονειρεύονταν τον εαυτό τους τοπ μόντελ. Τα κυκλώματα που μηχανεύονται συνεχώς νέους τρόπους να εκμεταλλευτούν σεξουαλικά ανήλικες μαθήτριες, πουλώντας ψεύτικες υποσχέσεις για προώθηση στον δήθεν μυθικό κόσμο της showbiz, αυξάνονται και πληθύνονται ανησυχητικά.
Ο κοινός τόπος
Από την «παρέα» της Ηλιούπολης που συγκροτούσαν ένας καθηγητής πληροφορικής, ένας επιχειρηματίας, ένας ερευνητής πανεπιστημίου, μία δικηγόρος, μία λογίστρια και ένας επαγγελματίας φωτογράφος, περάσαμε στον υπαξιωματικό της Πολεμικής Αεροπορίας, στις φοιτήτριες της Πάτρας για να φτάσουμε στον «αγρότη της Βέροιας», με τον ίδιο κοινό τόπο: υποσχέσεις σε ανήλικα στην πλειονότητά τους κορίτσια για προώθηση στον χώρο του μόντελινγκ! Τα όσα αποκάλυψαν μαθήτριες από 13 έως το πολύ 16 χρόνων, που παγιδεύτηκαν στα δίχτυα του αγρότη... ατζέντη, προκαλούν ανατριχίλα.
«Ηθελα να γίνω μοντέλο. Να μπω στον κόσμο της τηλεόρασης, να κάνω καριέρα, να βγάλω χρήματα και να γίνω γνωστή. Οπως βλέπω ότι κάνουν τόσα και τόσα κορίτσια. Εδώ στην επαρχία δεν ξέραμε ακριβώς τον τρόπο», κατέθεσε ένα 14χρονο παιδί.
«Στο facebook εμφανίστηκε αρχικά μια γυναίκα μανεκέν. Εγινα φίλη. Ρωτούσα να μάθω τα πάντα για τον χώρο. Με παρέπεμψε σε έναν άντρα συνεργάτη της, όπως μου τον σύστησε, δίνοντάς μου το τηλέφωνό του. Δεν ήξερα ότι ήταν ο ίδιος! Με φωνή που έπειθε, μου συστήθηκε ως εκπρόσωπος πρακτορείου μοντέλου που είχε έδρα τη Θεσσαλονίκη».
Το δίλημμα
«Μου είπε ότι εκεί λειτουργεί μια τριμελής κριτική επιτροπή, η οποία θα αποφάσιζε για το αίτημά μου, όταν θα έβλεπε φωτογραφίες μου. Μου πρότεινε να με φωτογραφίσει ο ίδιος. Χωρίς να πω τίποτε στους γονείς μου, μπήκα στο λεωφορείο κι έφθασα κάπου έξω από τη Βέροια.
Με περίμενε εκεί. Στη διαδρομή μου είπε ό,τι και σε όλα τα άλλα κορίτσια. ?Αν δεχθείς να κάνεις αισθησιακή φωτογράφηση, ημίγυμνη, γυμνή, θα πάρεις αμοιβή 1.500 ευρώ. Αν η φωτογράφηση γίνει σε ερωτική επαφή, το ποσό θα είναι 25.000 ευρώ!. Θαμπώθηκα από τα χρήματα έτσι όπως μου τα έλεγε και με βεβαίωνε πως θα ήταν μόνο για την αρχή. Με τράβηξε και η προοπτική της δημοσιότητας, να γίνω γνωστή, να με καλούν στην τηλεόραση, στα πάρτι. Ετσι δέχτηκα».
Το ίδιο σενάριο παιζόταν όμως και με εκατοντάδες άλλα κορίτσια, που πήγαιναν στην αποθήκη-στούντιο του αγρότη για φωτογράφηση. Οταν περνούσε ο καιρός και δεν έπαιρναν απάντηση για την απόφαση της... κριτικής επιτροπής, ζητούσαν τον λόγο! «Μου είπε ότι η επιτροπή δεν είχε εγκρίνει τις φωτογραφίες και ίσως χρειαζόταν να γίνει πάλι... γύρισμα. Η απάτη ήταν πια καθαρή, γι' αυτό αποφάσισα να τα πω όλα».
ΣΤΟ Μεσολόγγι
Ψάχνουν στο Ιντερνετ να βρουν τις νέες... Ντούβλη και Τζούλια!
Η Αστυνομία ερευνά αυτές τις μέρες στο Μεσολόγγι μια περίπτωση όπου κάποιοι εμφανίζονται μέσω αγγελιών στο Διαδίκτυο να «ψαρεύουν» κορίτσια που θέλουν (όπως αναφέρθηκε στην αγγελία) να μοιάσουν στην Τζούλια Αλεξανδράτου και τη Μαριάννα Ντούβλη: να γίνουν διάσημες και να κερδίσουν «τρελά» λεφτά!
Οι αστυνομικοί ερευνούν μετά την αποκάλυψη τοπικής εφημερίδας ότι «παραγωγός ταινιών πορνό», όπως αυτοπροσδιορίζεται, ζητά «πανέμορφα κορίτσια», 16 έως 28 χρόνων, για να πάρουν μέρος σε γυρίσματα ταινιών! Στην ίδια αγγελία διευκρινίζει ότι οι ταινίες θα προωθηθούν στο εξωτερικό, ενώ «εγγυάται» και τη διαφύλαξη των προσωπικών δεδομένων...
O επισμηναγός
Η περίπτωση μοιάζει με αυτήν του επισμηναγού της Πολεμικής Αεροπορίας, ο οποίος συνελήφθη πριν από καιρό από την Αστυνομία με την κατηγορία της μαστροπείας μέσω Ιντερνετ! Ο στρατιωτικός κατηγορήθηκε ότι έβαζε αγγελίες ζητώντας νεαρές και εμφανίσιμες κοπέλες «για εργασία». Πολλές ανταποκρίθηκαν και πήραν τηλέφωνο. Τους έκλεινε ραντεβού σε διαμέρισμα στην Αθήνα. Εκεί, με παραπλανητικές υποσχέσεις τις έπειθε να ποζάρουν γυμνές «προκειμένου να προωθήσει τις φωτογραφίες προς αξιολόγηση»!
Ξαφνικά εμφανιζόταν μια συνεργός του. Υποχρέωνε τότε τα επίδοξα μοντέλα να κάνουν έρωτα με τη γυναίκα αυτή, ενώ εκείνος βιντεοσκοπούσε τις σκηνές! Και εκεί που υποσχόταν ότι θα έστελνε το υλικό στους «αρμόδιους», άρχισε να απειλεί τα θύματα ότι θα το έστελνε στους δικούς τους, αν δεν δέχονταν να συνευρεθούν με πελάτες που θα υποδείκνυε ο ίδιος.
Μία από τις κοπέλες κατέφυγε στην υπηρεσία Ηλεκτρονικού Εγκλήματος. Προσποιήθηκε ότι πάει να συναντήσει έναν «πελάτη». Πριν συναντήθηκε με τον στρατιωτικό, ο οποίος συνελήφθη έχοντας στα χέρια την ενδυμασία που θα έπρεπε να φορέσει η κοπέλα για να συνευρεθεί ερωτικά με τον πελάτη!
Οι φοιτήτριες της Πάτρας
«Δεν ξέρω τι είναι ηθικό και τι ανήθικο»!!!
Σάλος ξέσπασε πρόσφατα στην Πάτρα όταν αποκαλύφθηκε ότι 18χρονες φοιτήτριες είχαν παγιδευτεί σε ροζ κύκλωμα και ταξίδευαν ανά την Ελλάδα για ερωτικές συναντήσεις. Η κατάθεση της μιας φοιτήτριας στην Ασφάλεια, για τον 40χρονο προαγωγό της, που της είχε συστηθεί ως ιδιοκτήτης «πρακτορείου μοντέλων», στέλνει σήμα κινδύνου στην κοινωνία και στις συνομήλικές της.
Για τον προαγωγό της και για το πώς σκέφτηκε να ανταποκριθεί θετικά στις προτάσεις του κατέθεσε: «Μου παρουσιάστηκε ως καλλιτεχνικός διευθυντής, μάνατζερ μοντέλων. Με έπεισε ότι αν ήθελα να σταδιοδρομήσω ως μοντέλο έπρεπε να ζήσω κάποια πράγματα για να γνωρίσω τον χώρο και τα μυστικά του. ''Γιατί να το κάνεις με τον φίλο σου και να μην κερδίζεις και τίποτα;'' μου έλεγε. Κατέληξα σε εκείνη τη φάση της ζωής μου ότι μάλλον είχε δίκιο (!) σε ό,τι μου έλεγε». Αφησε στη συνέχεια εμβρόντητους τους αστυνομικούς με τις φράσεις της: «Αλλωστε στην εποχή που ζω δεν ξέρω τι είναι ηθικό, τι είναι ανήθικο. Κάτι που σήμερα είναι ανήθικο, αύριο είναι ηθικό...».
Η Αστυνομία ερευνά αυτές τις μέρες στο Μεσολόγγι μια ανάλογη περίπτωση, όπου κάποιοι εμφανίζονται μέσω αγγελιών στο Διαδίκτυο να «ψαρεύουν» κορίτσια που θέλουν (όπως αναφέρθηκε στην αγγελία) να μοιάσουν στην Τζούλια Αλεξανδράτου και τη Μαριάννα Ντούβλη: να γίνουν διάσημες και να κερδίσουν «τρελά» λεφτά!
Οι αστυνομικοί ερευνούν μετά την αποκάλυψη τοπικής εφημερίδας ότι σε αγγελία ένας «παραγωγός ταινιών πορνό», όπως αυτοπροσδιορίζεται, ξεκαθαρίζει ευθέως ότι ζητά «πανέμορφα κορίτσια», ηλικίας από 16 έως 28 χρόνων, για να πάρουν μέρος σε γυρίσματα ταινιών πορνό!
Στην ίδια αγγελία διευκρινίζει ότι οι ταινίες θα προωθηθούν στο εξωτερικό, ενώ «εγγυάται» και τη διαφύλαξη των προσωπικών δεδομένων...
Στο facebook
Τουλάχιστον 1.500 κορίτσια ανταποκρίθηκαν
Ο... αγρότης -ήδη προφυλακίστηκε- με την παράγκα στα Εσώβαλτα της Πέλλας, την οποία παρουσίαζε στις ανήλικες σαν... φωτογραφικό στούντιο, έστηνε τις φωτογραφικές μηχανές, τις ψηφιακές βιντεοκάμερες και τα άλλα σύνεργα της «τέχνης» του, υποσχόμενος στα κορίτσια ότι με μερικές γυμνές ή ημίγυμνες πόζες και μια βιντεοσκοπημένη ερωτική επαφή άνοιγε ο δρόμος για την πασαρέλα!
Πατέρας παιδιών ο ίδιος, εκμεταλλεύτηκε την ανωνυμία των ιστοσελίδων κοινωνικής δικτύωσης και συγκεκριμένα το facebook για να παρασύρει, όπως κατηγορήθηκε, εκατοντάδες κοριτσόπουλα από χωριά της Κεντρικής Μακεδονίας.
Αρχικά παρουσιάστηκε στη σελίδα ως... γυναίκα -μοντέλο και εκεί πληροφορούσε τις ενδιαφερόμενες «φίλες της» για τον «μαγικό κόσμο» της σόουμπιζ, της πασαρέλας, των τηλεοπτικών εκπομπών και των εξώφυλλων περιοδικών.
Το απίστευτο είναι ότι περισσότερα από 1.500 κορίτσια από την περιοχή αλλά και γειτονικούς νομούς ζήτησαν να γίνουν φίλες του... μοντέλου. Σιγά σιγά κέρδιζε την εμπιστοσύνη τους. Οταν έβλεπε ότι υπήρχε μεγάλο ενδιαφέρον και τα κορίτσια το έβλεπαν πολύ σοβαρά, παρέπεμπε σε... συνάντηση με ένα... στέλεχος πρακτορείου μοντέλων που είχε δήθεν έδρα στη Θεσσαλονίκη. Εως τώρα οκτώ κορίτσια, από 13 έως 16 χρόνων, έχουν δεχθεί να καταθέσουν.
Σε μια φορητή συσκευή αποθήκευσης ψηφιακών δεδομένων (USB) βρέθηκαν γυμνές και ημίγυμνες φωτογραφίες των 8 κοριτσιών που ταυτοποιήθηκαν. Οι αστυνομικοί έστειλαν για... εμφάνιση δύο φιλμ, ενώ σε δύο άλμπουμ είδαν άλλες 155 γυμνές και ημίγυμνες φωτογραφίες κοριτσιών και ενήλικων γυναικών, άγνωστης μέχρι στιγμής ταυτότητας.
Από τις καταθέσεις τριών κοριτσιών προέκυψε ότι είχαν δεχθεί να «πλαγιάσουν» στην αποθήκη για να πάρουν τα 20.000 ευρώ και το... εισιτήριο για τη σόουμπιζ! Τα ανήλικα θύματα θα καταθέσουν στον ανακριτή που ανέλαβε την υπόθεση, αφού πρώτα εξεταστούν από παιδοψυχιάτρους.
Ηλιούπολη
Η γιάφκα... του σαδομαζοχισμού
Το κύκλωμα... προώθησης νεαρών κοριτσιών στον χώρο του μόντελινγκ, που δρούσε στην Ηλιούπολη, φαίνεται ότι ξεχάστηκε απ' όλους, αν κρίνει κανείς από την ευκολία με την οποία ο 32χρονος αγρότης από τη Βέροια μετέτρεψε σε «πασαρέλα» μια άθλια αποθήκη στα Εσώβαλτα.
Κι όμως. Μια γυναίκα ασφαλιστής από την Ηλιούπολη κατηγορήθηκε ότι στους τέσσερις τοίχους της διώροφης κατοικίας της ξετυλίγονταν απίστευτες σκηνές σαδομαχισμού με πρωταγωνίστριες 16χρονες -κατά προτίμηση- μαθήτριες.
Ως μέλη του ίδιου κυκλώματος κατηγορήθηκαν ένας αναπληρωτής καθηγητής λυκείου, ένας ερευνητής πανεπιστημίου, μία δικηγόρος και ένας επιχειρηματίας - ιδιοκτήτης συνεργείου καθαρισμών. Τι κοινό είχαν όλοι αυτοί; Γνωρίστηκαν είπε η Αστυνομία στο Ιντερνετ και είδαν ότι είχαν «κοινά ενδιαφέροντα».
Μέσω του Διαδικτύου «συναντούσαν» κοπελίτσες, τις οποίες έπειθαν ότι θα γίνουν μοντέλα. Επειθαν τα αφελή θύματα να ποζάρουν σε διάφορες στάσεις για να μπουν «εξώφυλλο» σε μεγάλης κυκλοφορίας περιοδικά κι έτσι να ανοίξει ο δρόμος.
Η έρευνα στο διώροφο της ασφαλίστριας είχε αφήσει άναυδους τους αστυνομικούς Προστασίας Ανηλίκων. Υπολογιστές, βιντεοκάμερες, φωτογραφικές μηχανές, βιβλιάρια τραπεζικών λογαριασμών, εξαρτήματα σαδομαζοχισμού, φωτογραφίες πορνογραφικού υλικού... Σε CD βρέθηκε μέρος αποθηκευμένου φωτογραφικού υλικού, καθώς το υπόλοιπο είχε διοχετευτεί στην αγορά.
Η Αστυνομία απ' όλα τα.. επίδοξα μοντέλα βρήκε τότε μόνο μία 16χρονη, για την οποία οι δράστες κατηγορήθηκαν ότι τη υποχρέωναν επί έναν μήνα να φωτογραφίζεται σε «πόζες πόνου». Η ίδια η μαθήτρια είπε ότι η αμοιβή της για κάθε φωτογράφηση ήταν 50 ευρώ.
Ανατριχίλα προκαλούν οι αποκαλύψεις της 14χρονης που βρέθηκε στα δίχτυα του αγρότη-μαστροπού από τη Βέροια, τόσο για τον τρόπο δράσης των κυκλωμάτων όσο και για τα πρότυπα με βάση τα οποία τα ανήλικα κορίτσια ονειρεύονται το μέλλον τους.

Δημοσιεύτηκε στις 3 Μαρτίου, 2011


Σχόλια


ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗ-ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ

Παρακαλούνται οι εμπλεκόμενοι ιδιοκτήτες για την άμεση απομάκρυνση του
αγροτικού εξοπλισμού τους που βρίσκεται εντός των γεωτεμαχίων ιδιοκτησίας
Δ.ΥΠ.Α. (Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης) επί της οδού Σαλαμίνος του
οικισμού Κρύας Βρύσης Πέλλας, προκειμένου η Υπηρεσία να προβεί στον
απρόσκοπτο καθαρισμό και αποψίλωσή τους.