Pellanet

Με τον Υφυπουργό Εξωτερικών του ΚΚ Κίνας συναντήθηκε η αποστολή των εκπροσώπων των ελληνικών κομμάτων

που πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στην Κίνα.

Στα πλαίσια της συνάντησης ο κ. Σταμενίτης, ο οποίος είναι επικεφαλής της αποστολής, είχε την ευκαιρία να απευθύνει χαιρετισμό και να τοποθετηθεί για θέματα που αφορούν στις σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών, στις προοπτικές συνεργασίας αλλά και στα οφέλη που προκύπτουν τόσο για την Ελλάδα όσο και για την Κίνα τονίζοντας ότι: «Η Κίνα και η Ελλάδα αποτελούν τις πατρίδες δύο παγκόσμιων πολιτισμών, των δύο αρχαιότερων πολιτισμών του κόσμου, που δέσποσαν στην πνευματική εξέλιξη της ανθρωπότητας, σε Δύση και Ανατολή. Οι Πολιτισμοί μας έχουν θεμελιώσει και μεταλαμπαδεύσει σε όλο τον υπόλοιπο κόσμο τις αξίες της Δημοκρατίας, του Σεβασμού, του Αλτρουισμού, του Μέτρου και της Αρμονίας. Παράλληλα, τόσο η Ελλάδα, όσο και η Κίνα, χώρες με αρχαίο πολιτισμό έχουν το δικαίωμα να περηφανεύονται ότι έβαλαν γερά θεμέλια για οικονομική ανάπτυξη του κόσμου. Μέσα σ' αυτό το ιστορικό πλαίσιο αλλά και σε αυτό που δημιουργείται τώρα, το σύγχρονο, επιδιώκουμε τη διεύρυνση και την εμβάθυνση της οικονομικής και εμπορικής συνεργασίας. Γιατί αποτελεί πεποίθηση μας ότι αυτή μπορεί να ανταποκρίνεται στα κοινά συμφέροντα των δυο λαών».
Ακόμη, ο κ. Σταμενίτης έκανε εκτενή αναφορά στην οικονομική κατάσταση της Ελλάδας, περιγράφοντας τις δυσκολίες που πέρασε η χώρα αλλά και αναλύοντας τα επιτεύγματα των τελευταίων δύο χρόνων στον τομέα της οικονομίας, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στην στήριξη της Κινεζικής πλευράς. Ειδικότερα ο Βουλευτής υπογράμμισε: «Η Ελλάδα αντιμετώπισε και αντιμετωπίζει μια δύσκολη οικονομική κατάσταση. Ίσως την πιο δύσκολη της νεότερης ιστορίας της. Από τη δική μας πλευρά θα ήθελα να εκφράσω εκ μέρους της αποστολής και του ελληνικού κοινοβουλίου την βαθειά εκτίμησή μας για τη μεγάλη στήριξη της χώρας σας, στα τελευταία ιδιαίτερα δύσκολα χρόνια όταν η Ελλάδα δοκιμαζόταν πολύ σκληρά. Η σημερινή κατάσταση είναι πολύ διαφορετική. Η Ελλάδα μέσα σε λίγο χρονικό διάστημα διένυσε μια τεράστια διαδρομή. Μέσα σε δύο χρόνια βρέθηκε από το χείλος του γκρεμού και την απειλή της άτακτης χρεοκοπίας στην ανάκαμψη και την σταδιακή αποκατάσταση των οικονομικών δεικτών. Η χώρα διασφάλισε τη θέση της στην Ευρωζώνη και ανέκτησε σημαντικό κεφάλαιο διεθνούς αξιοπιστίας. Το Πρόγραμμα επανήλθε και διατηρείται «εντός τροχιάς». Οι δημοσιονομικοί στόχοι που τέθηκαν υπερκαλύφθηκαν και οι πρώτες, στοχευμένες, μικρές αλλά σημαντικές μειώσεις φορολογικών επιβαρύνσεων δρομολογήθηκαν. Η ανταγωνιστικότητα της οικονομίας ενισχύθηκε και ταυτόχρονα υλοποιούνται οι διαρθρωτικές αλλαγές και συνεχίζεται το μεταρρυθμιστικό έργο. Η ύφεση επιβραδύνθηκε και η αυξητική δυναμική της ανεργίας ανακόπηκε και προβλέπουμε ότι σύντομα θα υπάρξει αποκλιμάκωση».
Η αποστολή κατά τις πρώτες μέρες της παραμονής της στην Κίνα πραγματοποίησε επίσης και συνάντηση με το Διευθυντή της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Εθνοσυνέλευσης ενώ συμμετείχε σε διάλεξη που δόθηκε από την Κινεζική πλευρά με θέμα «3η Ολομέλεια του 18ου Συνεδρίου του ΚΚ Κίνας και το μελλοντικό σχέδιο της Κίνας». 

Δημοσιεύτηκε στις 24 Ιουλίου, 2014


Σχόλια

ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗ-ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ

Παρακαλούνται οι εμπλεκόμενοι ιδιοκτήτες για την άμεση απομάκρυνση του
αγροτικού εξοπλισμού τους που βρίσκεται εντός των γεωτεμαχίων ιδιοκτησίας
Δ.ΥΠ.Α. (Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης) επί της οδού Σαλαμίνος του
οικισμού Κρύας Βρύσης Πέλλας, προκειμένου η Υπηρεσία να προβεί στον
απρόσκοπτο καθαρισμό και αποψίλωσή τους.


pellanet facebook