Pellanet

«Αποσταγμένες» φθινοπωρινές αποδράσεις από την Εύξεινο Λέσχη Χαρίεσσας

Με αφορμή την περίοδο απόσταξης των στεμφύλων που ξεκινάει τον Οκτώβρη, και όλη η Ελλάδα «βράζει» τσίπουρο, ένα από τα Εθνικά μας προϊόντα. Η Εύξεινος Λέσχη Χαρίεσσας πραγματοποίησε εκπαιδευτική επίσκεψη σε αποστακτήριο της περιοχής. Σε έναν ειδικά διαμορφωμένο χώρο, στο «καζάνι» των ιδιοκτητών Ιωάννη & Γιώργο Διτσόλα, τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στο αγρόκτημα και να παρακολουθήσουν την πατροπαράδοτη διαδικασία παραγωγής τσίπουρου, η οποία αποτελεί μια ιεροτελεστία. Την απόσταξη συνόδεψαν ζεστοί μεζέδες ενώ το κέφι άναψε από  μικρούς και μεγάλους υπό τους ήχους της λύρας του νταουλιού & του κλαρίνου. Μπορεί ο οίνος να «ευφραίνει καρδίαν», όμως σίγουρα το τσίπουρο την… απογειώνει!

Τα μέλη και το Δ.Σ ευχαριστεί θερμά τον κ. Παμπουχίδη Ελευθέριο για την πρόσκληση και την ζεστή φιλοξενία.

Δημοσιεύτηκε στις Νοεμβρίου 3rd, 2017


Σχόλια