Pellanet

Απαγωγή-θρίλερ του Γιώργου Κυπαρίσση -Με μυστικότητα οι έρευνες, τι εκτιμά η ΕΛ.ΑΣ.

Με πλήρη μυστικότητα, αλλά και διακριτικότητα, διεξάγονται οι έρευνες της ΕΛΑΣ για την υπόθεση απαγωγής του 40χρονου επιχειρηματία ανταλλακτικών αυτοκινήτων, την ώρα που επέστρεφε στο σπίτι του στο Πικέρμι.

Σύμφωνα με τα έως τώρα στοιχεία, οι δράστες παρακολουθούσαν τον επιχειρηματία από τη στιγμή που έφυγε από ταβέρνα στο Ίλιον, όπου βρισκόταν με φίλους του και λίγο πριν φτάσει στο σπίτι του τον απήγαγαν. Την ώρα της απαγωγής ο 40χρονος μιλούσε μέσω βιντεοκλήσης με μια φίλη του, η οποία άκουσε τις φωνές των δραστών και ενημέρωσε αμέσως την Αστυνομία.

Σημειώνεται, ότι οι δράστες επικοινώνησαν πολύ γρήγορα σε σχέση με αντίστοιχα περιστατικά, με τον αδελφό του επιχειρηματία και του ζήτησαν λύτρα ύψους 1.000.000 ευρώ για να τον αφήσουν ελεύθερο, ενώ έστειλαν και μια φωτογραφία του.
Οι εκτιμήσεις της ΕΛΑΣ για την απαγωγή

Η ΕΛΑΣ εκτιμά ότι οι δράστες δεν είναι έμπειροι, γεγονός που μπορεί να τους κάνει απρόβλεπτους. Οι ενέργειες των αστυνομικών που χειρίζονται την υπόθεση είναι ιδιαίτερα προσεκτικές και διακριτικές, ενώ ελέγχουν, μεταξύ άλλων, τις επαγγελματικές συναλλαγές του 40χρονου. Παράλληλα, η ΕΛΑΣ «σκανάρει» τις κάμερες ασφαλείας σε όλη τη διαδρομή που ακολούθησε ο επιχειρηματίας κατά την επιστροφή του στο Πικέρμι, καθώς και το στίγμα των κινητών τηλεφώνων στην περιοχή, την ώρα της απαγωγής. Επίσης, η Αστυνομία «ξεσκονίζει» τον φάκελο της υπόθεσης με την απόπειρα ληστείας σε βάρος του αδελφού του 40χρονου, τον Αύγουστο του 2020, όταν κακοποιοί τον πυροβόλησαν και τον τραυμάτισαν, επειδή αντέδρασε.

Διαπραγματευτές της συγκεκριμένης αστυνομικής υπηρεσίας βρίσκονται κοντά στην οικογένεια του ομήρου, και κυρίως κοντά στον αδερφό του, προκειμένου να τον καθοδηγούν στις επόμενες πιθανές επικοινωνίες του με τους δράστες. Οι αρμόδιοι αξιωματικοί λαμβάνουν καταθέσεις από το συγγενικό, φιλικό και επαγγελματικό περιβάλλον του θύματος, αναζητώντας στοιχεία που θα μπορούσαν να βοηθήσουν τις έρευνες, όπως προσωπικές ή οικονομικές διαφορές. Μάλιστα ο αδερφός του επιχειρηματία ευχαρίστησε το ενδιαφέρον των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, ωστόσο τόνισε «Δεν θα ήθελα να πω κάτι αυτήν τη στιγμή, ευχαριστώ πολύ για το ενδιαφέρον σας, ήδη έχετε κάνει πολλά, η υπόθεση έχει πάρει τον δρόμο της και δεν θα ήθελα να πιέσετε άλλο την είδηση».

Παράλληλα όπως έγινε γνωστό στις 7 Αυγούστου 2020 ο αδελφός του επιχειρηματία είχε πέσει θύμα ληστών, οι οποίοι εισέβαλαν στο συνεργείο που διατηρεί επί της Λεωφόρου Δημοκρατίας 254 στο Μενίδι και τον πυροβόλησαν στο πόδι. Ο δράστης τότε διέφυγε με τη βοήθεια συνεργού και ο τραυματίας διακομίστηκε στο ΚΑΤ.
Οι απαγωγές τύπου Tiger kidnapping

Στελέχη του Τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής, εξετάζουν σοβαρά την πιθανότητα εκδήλωσης απαγωγής τύπου Tiger kidnapping (άρπαγμα της τίγρης), κατά την οποία οι δράστες αρπάζουν το θύμα τους, ζητούν άμεσα λύτρα, συνήθως μικρότερα χρηματικά ποσά, ανάλογα με την οικονομική επιφάνεια του στόχου, και κρατούν τον όμηρο σε πρόχειρα καταλύματα ή μέσα σε όχημα που διαρκώς μετακινείται. Αυτές οι απαγωγές έχουν μικρή χρονική διάρκεια καθώς οι δράστες επιδιώκουν να πάρουν όσο το δυνατόν περισσότερα χρήματα σε μικρό χρόνο.

Πηγή: iefimerida.gr

Δημοσιεύτηκε στις 30 Δεκεμβρίου, 2021


Σχόλια