Pellanet

Sold out η 86η ΔΕΘ: Άρωμα Αραβίας, προσομοιωτής Rafale και μαγικές συναυλίες στην καρδιά της Θεσσαλονίκης

Τα εφτά Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα μεταφέρονται στη Θεσσαλονίκη και συγκεκριμένα στη 86η ΔΕΘ που ανοίγει τις πύλες της το Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου και θα διαρκέσει έως τις 18 Σεπτεμβρίου.

Είναι η πρώτη φορά που αραβική χώρα και συγκεκριμένα τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα θα είναι τιμώμενη χώρα. Στο περίπτερο της φετινής τιμώμενης χώρας, το περίπτερο 13, θα συμμετέχουν 65 σημαντικές εταιρείες και φορείς του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα της χώρας από τους κλάδους της διαχείρισης επενδύσεων, ενέργειας, τροφίμων – ποτών, άμυνας, διαστημικής τεχνολογίας, τουρισμού,  ναυτιλιακών, real estate κ.α. Της αποστολής των ΗΑΕ θα ηγείται ο υπουργός Οικονομίας των ΗΑΕ, η Αυτού Εξοχότης, Abdulla bin Touq Al Mar, ενώ θα υπάρχει κυβερνητική αποστολή από τα υπουργεία Άμυνας, Εξωτερικών και Βιομηχανίας και Προηγμένης Τεχνολογίας. Η εκθεσιακή κάλυψη της τιμώμενης χώρας θα είναι περίπου 4.500 τμ εντός και εκτός του χώρου του περιπτέρου 13.

Το περίπτερο των ΗΑΕ θα αποτελέσει το έδαφος των επιχειρηματικών συναντήσεων μεταξύ κορυφαίων ελληνικών και εμιρατιανών εταιρειών. «Μέχρι σήμερα κλείστηκαν 600 ραντεβού», τόνισε στη συνέντευξη τύπου για την 86η ΔΕΘ, ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΘ – Helexpo, Κυριάκος Ποζρικίδης. «Για αυτή την έκθεση το Mashallah είναι αυτό που της ταιριάζει», είπε χαριτολογώντας ο κ. Ποζρικίδης.

Ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΘ – Helexpo τόνισε ότι περίπτερο 1 θα υπάρχει προσομοιωτής Rafale και F-35.

Για μία από τις καλύτερες εκθέσεις της τελευταίας δεκαετίας έκανε λόγο ο πρόεδρος της ΔΕΘ – Helexpo, Τάσος Τζήκας τονίζοντας ότι η φετινή έκθεση είναι sold out.

«Το βασικό highlight είναι η συμμετοχή των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων. Μετά τον Σεπτέμβριο οι διμερείς σχέσεις των δύο χωρών θα μπουν σε μία σημαντική περίοδο ανάπτυξη», επισήμανε ο κ. Τζήκας.

Στην φετινή ΔΕΘ θα συμμετέχουν περισσότεροι από 1.400 άμεσοι και έμμεσοι εκθέτες, 19 κράτη, ενώ θα υπάρχουν εννέα θεματικά αφιερώματα, μεταξύ των οποίων ένα νέο για την κυκλική οικονομία, ένα εντυπωσιακό επετειακό αφιέρωμα για τα 100 χρόνια από την Μικρασιατική Καταστροφή και το Thessaloniki Helexpo Forum στην τρίτη του διοργάνωση.

Το επετειακό αφιέρωμα στα 100 χρόνια από την Μικρασιατική Καταστροφή χωρίζεται σε δύο ενότητες οι οποίες είναι οι εξής:

  1. Έκθεση αφήγημα με την ανθρώπινη ροή «Αιών ….εν Ιωνία, Θράκη και Πόντω»
  2.  Περιοδική έκθεση του δήμου Θεσσαλονίκης

Διευθυντής προώθησης Εμπορίου του υπ. Οικονομικών των ΗΑΕ: Θα αναπτύξουμε τις σχέσεις μεταξύ των δύο χώρων

«Είμαστε πρόθυμοι να αναπτύξουμε τις σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών», τόνισε ο Διευθυντής της προώθησης Εμπορίου του υπουργείου Οικονομικών των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, Rached Al Teneigy.

«Ευχαριστώ την κυβέρνηση της Ελλάδος και τις αρχές της Θεσσαλονίκης που επέλεξαν την χώρα μου ως τιμώμενη χώρα για την φετινή ΔΕΘ», σημείωσε ο Διευθυντής προώθησης Εμπορίου του υπ. Οικονομικών των ΗΑΕ και κάλεσε τους Θεσσαλονικείς να επισκεφθούν το περίπτερο των ΗΑΕ.

«Θέλουμε να συνδέσουμε την επιχειρηματικότητα κοινότητα της Ελλάδος με την επιχειρηματική κοινότητα της χώρας μου. Υπάρχει χώρος συνεργασίας όσον αφορά την οικονομία τις επενδύσεις και το εμπόριο», ανέφερε ο Rached Al Teneigy, προσθέτοντας ότι εκπρόσωποι των τεσσάρων από τους μεγαλύτερους παίκτες όσον αφορά την ενέργεια τα λιμάνια θα βρίσκονται στη 86η ΔΕΘ.

«Φέτος η έναρξη της συμπίπτει με την έξοδο της χώρας από την 12ετή ενισχυμένη εποπτεία. Θα συνεχίσουμε την στήριξη της κοινωνίας για όσο συνεχίσει η κρίση», υπογράμμισε ο υφυπουργός Εσωτερικών, αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας – Θράκης, Σταύρος Καλαφάτης, ο οποίος έστειλε μήνυμα διεύρυνσής και αναβάθμισης των σχέσεών  μας με τις χώρες της ευρύτερης γειτονιάς μας.

Η Αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης, Βούλα Πατουλίδου, τόνισε ότι «η χρονική συγκυρία είναι κομβικής σημασίας. Έργα υλοποιούνται», επισημαίνοντας την ανάγκη για ενίσχυση των προσπαθειών για την υλοποίηση έργων, που θα αλλάξουν την πόλη.

«Η ΔΕΘ ήταν το παράθυρο μας στον κόσμο. Οι θεσμοί σε καιρούς κρίσεις αποτελούν πυλώνες σταθερότητας. Μας δίνεται η ευκαιρία να ενισχύσουμε του δεσμούς φιλίας μεταξύ των δύο χωρών», σημείωσε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας.

«Πρέπει να πάμε πολύ πίσω, στις αρχές της δεκαετίας του 2000 για να δούμε μια τόσο γεμάτη έκθεση με αρκετά μεγάλες προκλήσεις, όπως είναι η κυριότερη με την τιμώμενη χώρα τα ΗΑΕ», επισήμανε ο γενικός διευθυντής της ΔΕΘ – HELEXPO, Αλέξης Τσαξιρλής.

Παρόντες στη συνέντευξη τύπου ήταν ο Λάζαρος Βογιατζόγλου Υπεύθυνος χορηγιών και εκδηλώσεων Βορείου Ελλάδος Αθηναϊκή Ζυθοποιία και ο αντιπρόεδρος της Παπαστράτος Ιάκωβος Καργαρώτος.

Μεγάλα ονόματα φέτος στη σκηνή της ΔΕΘ

Η αρχή θα γίνει την Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου οπότε και η Πάολα θα αναλάβει να κάνει ένα εντυπωσιακό ξεκίνημα στις εκθεσιακές συναυλίες. Μια ημέρα μετά, τη Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου τη σκυτάλη θα πάρει ο Βασίλης Λάκης, ενώ την Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου οι φαν του Γιώργου Μαζωνάκη θα έχουν την ευκαιρία να τον απολαύσουν στους χώρους της ΔΕΘ.

Το διήμερο που θα ακολουθήσει, Τετάρτη 14 και Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου, θα πραγματοποιηθούν εκδηλώσεις με αφορμή την επέτειο των 100 χρόνων από τη Μικρασιατική Καταστροφή, ενώ στο μουσικό κομμάτι, την πρώτη ημέρα, οι αδερφοί Τσαχουρίδη θα παρουσιάσουν ειδικό αφιέρωμα στον Πόντο και τη Μικρά Ασία και την επομένη, στις 15/9, θα λάβουν τη σκυτάλη ο Γιώργος Νταλάρας και η Εστουδιαντίνα.

Η Παρασκευή 16/9 θα είναι αφιερωμένη στο νεανικό κοινό, καθώς στη σκηνή θα ανέβουν οι King, η Demy και ο Δήμος Αναστασιάδης, το Σάββατο 17/9 θα ακολουθήσει ο επίσης αγαπημένος της νεολαίας, Γιώργος Σαμπάνης.

Την Κυριακή 18/9, το φινάλε θα είναι εξίσου εντυπωσιακό με το ξεκίνημα, καθώς οι μουσικές βραδιές θα ολοκληρωθούν με Βασίλη Καρρά και Κατερίνα Λιόλιου!

ΗΜΕΡΕΣ / ΩΡΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

Καθημερινές: 16:00 – 22:00

Σάββατο & Κυριακή: 10:00 – 22:00

ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ ΔΕΘ

ΓΕΝΙΚΗ ΕΙΣΟΔΟΣ               8,00€

ΠΑΙΔΙΑ ΕΩΣ 4 ΕΤΩΝ         0€

ΠΑΙΔΙΚΟ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ (4-10 ΕΤΩΝ)  5,00€

ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ ΤΕΣΣΑΡΩΝ (4) ΑΤΟΜΩΝ             25,00€

ΤΡΙΤΕΚΝΟΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΔΕΙΞΗ ΚΑΡΤΑΣ (5 ΑΤΟΜΑ) 25,00€

 

ΠΗΓΗ

Δημοσιεύτηκε στις 7 Σεπτεμβρίου, 2022


Σχόλια