Pellanet

Στις τελευταίες τρομοκρατικές ενέργειες στην Αθήνα αναφέρθηκε ο πολιτικός κόσμος

καταδικάζοντας τις ενέργειες, αλλά εκφράζοντας και επιφυλάξεις με αφορμή και το χρόνο που αυτές εκδηλώθηκαν, λίγο πριν από τις αυτοδιοικητικές εκλογές.
Ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, δήλωσε το βράδυ από τα Ιωάννινα: Καταδικάζουμε απερίφραστα και στεκόμαστε άτεγκτοι, αμείλικτοι απέναντι σε όποιον επιχειρεί, μάταια, να διασαλεύσει με τρομοκρατικές ενέργειες την κοινωνική ειρήνη και να πλήξει την εικόνα της χώρας μας διεθνώς σε μια ιδιαίτερα δύσκολη περίοδο.
»Για μας η ασφάλεια του πολίτη είναι δικαίωμα του πολίτη. Η ασφάλεια στη ζωή του, στη δουλειά του, στην καθημερινότητά του. Η κυβέρνηση και οι αρμόδιες υπηρεσίες θα συνεχίσουμε τη συστηματική, οργανωμένη προσπάθεια, που έχει δώσει συγκεκριμένα αποτελέσματα τον τελευταίο χρόνο. Όπλο μας η επιχειρησιακή ετοιμότητα και τα αντανακλαστικά της Ελληνικής Αστυνομίας και της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. που δημιουργούν βήμα - βήμα, μέρα με τη μέρα, σε εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες, ένα περιβάλλον ασφάλειας και σιγουριάς για τον πολίτη. Και ασπίδα μας, η ακλόνητη πεποίθηση όλης της Ελληνικής κοινωνίας, ότι κανένας δεν μπορεί να τρομοκρατήσει την Δημοκρατία μας. Η Δημοκρατία μας δεν τρομοκρατείται. Και όσοι την επιβουλεύονται, θα μας βρουν όλους, μια γροθιά, απέναντί τους.
«Με τέτοιου είδους άθλιες πράξεις δεν τρομοκρατούνται ούτε οι βουλευτές ούτε το Κοινοβούλιο» τόνισε ο πρόεδρος της Βουλής, Φίλιππος Πετσάλνικος, αναφερόμενος στην υπόθεση με τους παγιδευμένους φακέλους.
«Δεν τρομοκρατείται η Δημοκρατία, ούτε το εθνικό κοινοβούλιο σημείωσε. Η Δημοκρατία είναι το ίδιο ισχυρή στη χώρα μας. Προχωρούμε όλοι μαζί, για να βγει η χώρα έξω από τη δύσκολη αυτή κατάσταση» κατέληξε.
Λίγο νωρίτερα, ο τέως πρόεδρος Δημήτρης Σιούφας, είχε ζητήσει από τον κ. Πετσάλνικο να παίξει ρόλο στην επίτευξη εθνικής συνεννόησης εν καιρώ κρίσης και να βγει το μήνυμα «να συνεννοηθούμε στα ελάχιστα».
O κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής, καταδίκασε «τις ενέργειες των εγκληματιών που επιχειρούν να τρομοκρατήσουν μάταια και να διασαλεύσουν την κοινωνική ειρήνη».
Απένειμε τα εύσημα στην Ελληνική Αστυνομία, λέγοντας ότι έδειξε πως λειτουργούν άριστα τα αντανακλαστικά της, προχωρώντας χτες στη σύλληψη δύο ατόμων και συνεχίζοντας ανελλιπώς το έργο της.
Ερωτηθείς εάν η κυβέρνηση εκτιμά ως τυχαίο το γεγονός ότι μια εβδομάδα πριν τις εκλογές επανεμφανίστηκαν τα φαινόμενα τρομοκρατίας, δεδομένου ότι ορισμένα κόμματα λένε ότι στήνεται επίτηδες ένα τέτοιο «σκηνικό», απάντησε:
«Εν πάση περιπτώσει, θεωρίες συνωμοσίας έχουμε δει, είναι γνωστό ότι κάποιοι καταφεύγουν στις θεωρίες συνωμοσίας για να αποδείξουν, να ισχυροποιήσουν κάποιες απόψεις τους.

» Εμείς το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να καταδικάσουμε και να κάνει καλά της δουλειά της η Αστυνομία, όπως κάνει μέχρι στιγμής.»
Το ΚΚΕ σε ανακοίνωσή του σημειώνει ότι το σκηνικό τρομοκρατίας «που στήνεται τις τελευταίες μέρες λίγο πριν από τις εκλογές και λίγες μέρες μετά την ύποπτη επανεμφάνιση του Μπιν Λάντεν» δημιουργεί πολλά ερωτηματικά.
«Το ΚΚΕ καλεί το λαό να είναι επιφυλακτικός και δύσπιστος σε όσα μεταδίδονται από τα ΜΜΕ, να επαγρυπνεί και να κρίνει τις εξελίξεις με βάση το ποιος επωφελείται, ποιον εξυπηρετούν οι προβοκατόρικες ενέργειες και το κλίμα τρομοφοβίας που κάποιοι δημιουργούν» καταλήγει.
Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης τόνισε: «Πέρα από κάθε αμφισβήτηση κάποιοι παρεμβαίνουν με τους τρομοκράτες για να αποσταθεροποιήσουν και να αποσυντονίσουν την προσπάθεια της χώρας. Προσοχή, προσοχή, προσοχή.»
Από πλευράς ΣΥΝ σημειώνεται ότι «το σίριαλ των εκρηκτικών μηχανισμών αποσκοπεί στη δημιουργία κλίματος αποπροσανατολισμού και εκφοβισμού της κοινωνίας λίγες μέρες πριν τις εκλογές. Οι νοσηροί εγκέφαλοι τέτοιων σχεδιασμών δεν θα πετύχουν τους στόχους τους.»
Η Δημοκρατική Αριστερά τονίζει ότι ο φαύλος κύκλος του αίματος και της βίας από τις τρομοκρατικές ενέργειες πρέπει επιτέλους να κλείσει.
«Η χώρα βυθισμένη στην κοινωνική και οικονομική κρίση, χτυπημένη από τη φτώχεια και την ανεργία, δεν αντέχει και νέα πλήγματα από τους δήθεν λαϊκούς αγωνιστές. Όλα τα κόμματα και οι φορείς του τόπου πρέπει να ενώσουν τις δυνάμεις τους για την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας.»
Η ανεξάρτητη βουλευτής και πρώην υπουργός Ντόρα Μπακογιάννη δήλωσε: «Η καταδίκη κάθε απόπειρας και εγκληματικής ενέργειας που θέτει σε κίνδυνο τη ζωή των πολιτών, τη δημόσια τάξη και μπορεί να πλήξει το κύρος και τη διεθνή εικόνα της χώρας πρέπει να είναι απόλυτη και αυστηρή.

» Στις ενέργειες αυτές που στόχο έχουν να καλλιεργήσουν κλίμα φόβου στην ελληνική κοινωνία, ταιριάζει μία απάντηση: μηδενική ανοχή στο έγκλημα και σε κάθε μορφή τρομοκρατικής δράσης. Το απαιτεί το σύνολο του ελληνικού λαού.» Newsroom ΔΟΛ

Δημοσιεύτηκε στις 2 Νοεμβρίου, 2010


Σχόλια

pellanet facebook

Ροή Ειδήσεων

17:39 - Έκκληση για την ενίσχυση των νοσοκομείων της Πέλλας από τον Λάκη Βασιλειάδη στη Βουλή

17:22 - Ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών Πέλλας: Δυναμική συγκέντρωση σωματείων στην πύλη του Νοσοκομείου Γιαννιτσών ενάντια στο κατάπτυστο νομοσχέδιο για την δευτεροβάθμια περίθαλψη

17:07 - Επιτροπή «Μία Ελλάδα» & “Αλληλεγγύη για Όλους” – Αποστολή Ανθρωπιστικής Βοήθειας στην Ελληνική Ομογένεια της Οδησσού

17:06 - Δ. Σταμενίτης: «Ενισχύονται με υλικοτεχνικό εξοπλισμό 22 σχολικές μονάδες του Νομού Πέλλας»

17:02 - Ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών Πέλλας: Ψήφισμα συμπαράστασης προς τους μαθητές, γονείς, εκπαιδευτικούς του Μουσικού Σχολείου Γιαννιτσών

17:00 - ΗΜΕΡΙΔΑ ΔΕΥΑ ΑΛΜΩΠΙΑΣ

16:59 - Πρόσκληση φορέων από το Δήμο Σκύδρας για την παρουσίαση γιορτινών δράσεων

16:57 - ΔΗΜΟΠΡΑΤΗΣΕΙΣ ΕΡΓΩΝ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΟΔΟΠΟΙΙΑΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΣΚΥΔΡΑΣ

15:43 - Πέλλα: Στις φλόγες διπλοκατοικία στην Άρνισσα

15:38 - ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ (BASKETBALL) ΠΑΙΔΙΚΟ