Pellanet

«Αρχοντογιός παντρεύεται» με την υποστήριξη του Εδεσσαϊκού Θεάτρου

Την Παρασκευή 1η Δεκέμβρη 2017 και ώρα 8.30μμ στην αίθουσα εκδηλώσεων της Π.Ε. Πέλλας, το Εδεσσαϊκό Θέατρο φιλοξενεί την παράσταση «Αρχοντογιός παντρεύεται» από την Θεατρική ομάδα του συλλόγου Στραντζαλιωτών Ν.Πέλλας «Η Στράντζα». Το έργο μας ταξιδεύει στη δεκαετία του ΄30 στην πόλη των Γιαννιτσών, όπου συμβιώνουν πρόσφυγες Στραντζαλιώτες με ντόπιους κατοίκους. Ένα Σαββατιάτικο πρωινό, κι ενώ οι γυναίκες της γειτονιάς ζουν την ρουτίνα της καθημερινότητας, μια ντόπια μάνα αντιλαμβάνεται πως ο μοναχογιός της είναι ερωτευμένος με μια χήρα προσφυγοπούλα, και τότε αρχίζει το…..γλέντι.

Μια ηθογραφία με πολλά κωμικά στοιχεία που με πολύ μεράκι έγραψε η Βούλα Αργυράκη, υπογράφοντας και την σκηνοθεσία.

Οι δεσμοί φιλίας και συνεργασίας των δύο συλλόγων, τέθηκαν από την περσινή θεατρική περίοδο όπου στα πλαίσια του Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου που διοργάνωσε το Εδεσσαϊκό Θέατρο, φιλοξένησε την πρώτη Θεατρική απόπειρα των Στραντζαλιωτών με το έργο «Απόψε νυχτερεύουμε» επίσης σε κείμενα και σκηνοθεσία Βούλας Αργυράκη.

Πρωταγωνιστούν οι: Χρήστος Παπαδόπουλος, Κώστας Παρδάλης, Σωσώ Καραφωτάκη, Μαρία Μανδάλη, Σταματούλα Γεωργιάδου, Κατερίνα Γεωργιάδου, Ζωή Παζουκίδου, Μαρία Ηρωίδου, Αθηνά Ιωάννου, Μαρία Ζωγράφου, Βιργινία Παναγιωτίδου και Σπύρος Μήτσκας. Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

«Εχθροί εξ αίματος» του Αρκά

 

Την Τετάρτη 6 Δεκέμβρη 2017 και ώρα 8.00μμ στην αίθουσα εκδηλώσεων της Π.Ε. Πέλλας, το θεατρόφιλο κοινό της πόλης, θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει μία ακόμα εξαιρετική παράσταση, που ετοίμασαν οι καθηγητές του ΕΠΑΛ Βέροιας. Πρόκειται για την μαύρη κωμωδία με τίτλο «Εχθροί εξ’ αίματος», η οποία αποτελεί και το πρώτο θεατρικό έργο του Αρκά. Μια κωμωδία «ζωτικής σημασίας» με κύριο στοιχείο το ανατρεπτικό χιούμορ του συγγραφέα.

Το παχύ έντερο (Δημήτρης Γκιλιόπουλος) και το λεπτό έντερο (Λίζα Τσέκου) προσπαθούν να εκτιμήσουν την κατάσταση του οργανισμού που βρίσκεται σε κώμα ύστερα από ένα τροχαίο ατύχημα χωρίς να ξέρουν αν πρέπει να εμπιστευθούν τις πληροφορίες που τους δίνει το δεξί νεφρό (Γιώργος Τσίρης).

Η παράσταση τελεί υπό την αιγίδα της ΔΗ.Κ.Ε.Δ.Ε., τη συνεργασία των ΕΠΑΛ Βέροιας και ΕΠΑΛ Έδεσσας και την τεχνική υποστήριξη του Εδεσσαϊκού Θεάτρου. Η παράσταση έχει φιλανθρωπικό χαρακτήρα καθώς αντί εισιτηρίου κατά την προσέλευση, καλούμαστε να ενισχύσουμε με τρόφιμα τις αυξημένες ανάγκες λόγω εορτών, της Ιεράς Μητρόπολης και του Γηροκομείου Έδεσσας.

 

«Ευαισθητοποίηση-Αλληλεγγύη-Ανθρωπιά»

Ο Σύλλογος Ποντίων Έδεσσας «Ο Άγιος Θεόδωρος Γαβράς», αναγνωρίζοντας την τεράστια ανάγκη υποστήριξης των συνανθρώπων μας που επλήγησαν από την σφοδρή κακοκαιρία που χτύπησε τις περιοχές της Μάνδρας και της Νέας Περάμου Αττικής, οργανώνει δίκτυο κοινωνικής αλληλεγγύης, στοχεύοντας στην ανακούφιση και ενίσχυση των κατοίκων με τρόφιμα και είδη Α΄ανάγκης.

Το Εδεσσαϊκό Θέατρο επικροτεί την εκστρατεία του αδελφού συλλόγου για τη συγκέντρωση βοήθειας, προσφέροντας το δικό του πακέτο με τρόφιμα και είδη Α΄ανάγκης και συγχαίρει τα μέλη του Δ.Σ. του συλλόγου Ποντίων για την πρωτοβουλία. Ελπίζοντας στην θετική ανταπόκριση των συνδημοτών μας, η συλλογή τροφίμων και άλλων ειδών θα συνεχιστεί ως τις 13 Δεκέμβρη .

Πληροφορίες στα τηλ 6976401127 και 6948181178.

 

«Αγαπητή Ελένα»-Τίτλοι τέλους

 

Ολοκληρώθηκαν οι παραστάσεις της Νεανικής Σκηνής με το έργο της Λουντμίλα Ραζουμβόσκαγια «Αγαπητή Ελένα», αφήνοντας τις καλύτερες εντυπώσεις, τόσο με το εξαιρετικό κείμενο όσο και τις καθηλωτικές ερμηνείες των ηθοποιών.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Εδεσσαϊκού Θεάτρου συγχαίρει τους συντελεστές αυτής της παραγωγής -ηθοποιούς και τεχνικούς- για την προσπάθεια και το υψηλού επιπέδου καλλιτεχνικό αποτέλεσμα και εκφράζει τις θερμές του ευχαριστίες στη αναπληρώτρια Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας κα Αθηνά Αηδονά, τον Δήμο Έδεσσας, την Πρόεδρο και τον Διευθυντή της ΔΗ.Κ.Ε.Δ.Ε. κα Νατάσα Ιατρίδου και κο Κώστα Τακατζόγλου αντίστοιχα, τη Διεύθυνση της Β΄Βάθμιας Εκπαίδευσης Πέλλας, τη μαθητική κοινότητα, και φυσικά το Θεατρόφιλο κοινό, που τίμησε με την παρουσία του τις παραστάσεις της Νεανικής Σκηνής.

 

Ευχαριστεί επίσης τον κο Βαγγέλη Πέτκο (ERGO Market) για την ευγενική του χορηγία και την κα Αικατερίνη Μούσιου-Μπόιτση για την παραχώρηση του θεατρικού της κειμένου «Ο Ονειρούλης και το συννεφάκι του» στο Εδεσσαϊκό Θέατρο.

 

 

 

 

Δημοσιεύτηκε στις Νοέμβριος 30th, 2017


Σχόλια