Pellanet

46o Φεστιβάλ Ολύμπου, το Σάββατο 1 Ιουλίου

Ξεκινά το Σάββατο 1 Ιουλίου 2017, στο Κέντρο Μεσογειακών Ψηφιδωτών Δίου, στις 19.30, το 46ο Φεστιβάλ Ολύμπου, που υλοποιείται με την υποστήριξη της Π.Ε. Πιερίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και των Δήμων Δίου-Ολύμπου και Πύδνας Κολινδρού, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού. Πρόκειται για ένα από τα κορυφαία πολιτιστικά γεγονότα της Πιερίας, με πανελλήνια εμβέλεια και διεθνή προβολή, που φέτος είναι αφιερωμένο στον καθηγητή Δημήτρη Παντερμαλή και έχει ως τιμώμενη χώρα την Κύπρο.

Με αφορμή την 46η διοργάνωση του Φεστιβάλ Ολύμπου, η Αντιπεριφερειάρχης της Π.Ε. Πιερίας Σοφία Μαυρίδου επισημαίνει: «Το Φεστιβάλ Ολύμπου για άλλη μια φορά θα ενώσει επιτυχώs το κοινό μέσα από τη "γλώσσα" του πολιτισμού. Υιοθετώντας έναν κεντρικό πολιτιστικό ρόλο, το Φεστιβάλ Ολύμπου έχει δημιουργήσει τόσα χρόνια μια εξωστρεφή πολιτική πολιτισμού, προσφέροντας εξαιρετικές εμπειρίες σε πολίτες και επισκέπτες της Πιερίας. Ο κορυφαίοs και αγαπημένος πολιτιστικός θεσμός, σύμβολο της Πιερίας, που αποτελεί το γεγονός του καλοκαιριού για τον τόπο μας, με πανελλήνια εμβέλεια, κάθε χρόνο εξελίσσεται κερδίζοντας όλο και περισσότερους φίλους, προβάλλοντας τον τόπο και ταυτόχρονα επιβεβαιώνοντας την ισχυρή πολιτισμική “ταυτότητα” της Πιερίας. Ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας και εγώ προσωπικά στηρίζουμε δυναμικά τη σπουδαία αυτή γιορτή του πολιτισμού, της τέχνης και της δημιουργίας».

Ο Δήμαρχος Δίου-Ολύμπου Κωνσταντίνος Δημόπουλος σε δήλωσή του σχετικά με το 46ο Φεστιβάλ Ολύμπου αναφέρει: «Στο Δρ. Δημήτρη Παντερμαλή είναι αφιερωμένο το 46ο Φεστιβάλ Ολύμπου, ως ένδειξη ευγνωμοσύνης για την ισόχρονη με τη διοργάνωση προσφορά του στην αποκάλυψη και ανάδειξη των θαμμένων αρχαιοτήτων του Δίου. Είναι άξιο επισήμανσης, ότι όσο έρχονταν στην επιφάνεια σημαντικά αρχαιολογικά ευρήματα, τόσο εξαπλωνόταν η φήμη του Φεστιβάλ, ισχυροποιούμενο με την ενέργεια που επιφόρτιζε σ' αυτό το Δίον, ο πολιτιστικός φάρος της Μακεδονίας, η Ιερή Πόλη των Μακεδόνων, ο Ζευς Ύψιστος, ο Όλυμπος. Δεν είναι τυχαίο ότι η Αρχαία Πολιτεία στην ποδιά του νεφόεντα Ολύμπου, επενεργεί στις επιδόσεις των υποκριτών και διακτινίζει τους θεατές στην αρχαιότητα, στον 5ο π.Χ. αιώνα. Τότε που ο βασιλεύς Αρχέλαος ο Α' διοργάνωσε στη γη αυτή τα “Ολύμπια”. Σας καλωσορίζουμε και φέτος στο Φεστιβάλ Ολύμπου, όπου μπορείτε να απολαύσετε υψηλής ποιότητας τέχνη στο φυσικό της χώρο.»

Αναφερόμενος στο 46ο Φεστιβάλ Ολύμπου, ο Δήμαρχος Πύδνας-Κολινδρού Ευάγγελος Λαγδάρης υπογραμμίζει: «Το Διεθνές Φεστιβάλ Ολύμπου προσφέρει κάθε καλοκαίρι μια ενδιαφέρουσα δέσμη θεατρικών και μουσικών παραστάσεων, δεν είναι απλώς συνώνυμο της καλλιέργειας κουλτούρας και μιας πολύμορφης πολιτιστικής έκφρασης, αλλά μια πραγματική “όαση” στους “άνυδρους” και δύσκολους καιρούς για τη χώρα μας. Από αυτή την άποψη δίνει ιδιαίτερη φυσιογνωμία στον τόπο μας, αφού σηματοδοτεί μια μοναδική εμπειρία επικοινωνίας και μια αξιακή σχέση ανάμεσα στους θεατές και τον ιερό χώρο του Δίου, που αναζητούν το ίχνος της μέσα από το παρελθόν και τη μακραίωνη πολιτισμική μας παράδοση. Αυτή ακριβώς η πορεία αναζήτησης νοήματος και αναστοχασμού σε ένα θεσπέσιο περιβάλλον, κάτω από την επιβλητική σκιά του ομώνυμου ιερού βουνού, αποτελεί έκφραση μιας εσωτερικής πνευματικής διαδρομής και αυθεντικής ψυχαγωγίας. Εύχομαι κάθε επιτυχία στις φετινές εκδηλώσεις του Φεστιβάλ Ολύμπου που τιμούν και προβάλλουν την Πιερία και τη Βόρεια Ελλάδα ανά τον κόσμο».

Ο Πρόεδρος του Οργανισμού Φεστιβάλ Ολύμπου Γρηγόρης Παπαχρήστος σημειώνει ότι «το Φεστιβάλ Ολύμπου για 46η χρονιά εφέτος, παρά το αρνητικό περιβάλλον από τη συνεχιζόμενη οικονομική κρίση της χώρας, φιλοδοξεί, όχι απλά να συνεχίσει την πλούσια και ποιοτική πολιτιστική του προσφορά στον τόπο, αλλά να εμπλουτίσει και να αναβαθμίσει ακόμη περισσότερο το καλλιτεχνικό του πρόγραμμα, προσθέτοντας νέα στοιχεία και νέες μορφές τέχνης σε αυτό».

Το πρόγραμμα του 46ου Φεστιβάλ Ολύμπου διατίθεται ηλεκτρονικά εδώ:

[embed]http://www.festivalolympou.gr/%CE%AD%CE%BD%CF%84%CF%85%CF%80%CE%BF-%CF%80%CF%81%CF%8C%CE%B3%CF%81%CE%B1%CE%BC%CE%BC%CE%B1-2017/[/embed]

Δημοσιεύτηκε στις 27 Ιουνίου, 2017


Σχόλια