Pellanet

Φρενίτιδα και ενθουσιασμός από την ανοιχτή συζήτηση «ΨΗΦΙΣΕ ΣΗΜΑΙΝΕΙ» του Σωματείου Εν Έργω

Tην Κυριακή 21 Απριλίου 2019 ολοκληρώθηκε με ιδιαίτερη επιτυχία η πρωτοποριακή δράση του Σωματείου Πολιτικής Ενεργοποίησης Νέων του Δήμου Πέλλας «Εν Έργω». Νέοι του Δήμου Πέλλας από 16 μέχρι 28 ετών είχαν την δυνατότητα να συμμετάσχουν σε μια ανοιχτή συζήτηση που ένωσε το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον της διοικητικής περιοχής του Δήμου Πέλλας.

Οι νέοι είχαν την ευκαιρία κατά την πρώτη υποενότητα με τίτλο «1999-2019: από το Δήμο Γιαννιτσών στον Δήμο Πέλλας» να συνομιλήσουν με τον πρώην Δήμαρχο Γιαννιτσών κ. Στέλιο Βαμβίνη για τη δική του εμπειρία στο δημαρχιακό θώκο. Σε μια άμεση συνομιλία με τον πρώην Δήμαρχο, οι νέοι έμαθαν για τις ευκολίες, τις δυσκολίες και τους αστικούς μύθους που συνδέονται με την περιοχή των Γιαννιτσών. Θέματα όπως η ενασχόληση των νέων με τα κοινά, η ανέγερση του Δημαρχιακού Μεγάρου και η κατασκευή του Πνευματικού Κέντρου, η απουσία του ανώτατου εκπαιδευτικού ιδρύματος, η έντονη παρουσία των στρατιωτικών μονάδων, οι ευκολίες ή οι δυσκολίες στη συνεργασία με εκπροσώπους της Περιφέρειας ή των Υπουργείων, καθώς και η δημιουργία νέων σχολικών συγκροτημάτων επί της οκταετίας του ήταν μερικά από τα ζητήματα που απασχόλησαν τον ανοιχτό διάλογο.

Η δεύτερη υποενότητα με τον τίτλο «Οι νέοι ρωτούν» περιελάμβανε τον πρώτο επίσημο ανοιχτό διάλογο μεταξύ τωνσυμμετεχόντων και των πέντε Υποψηφίων Δημάρχων του Δήμου Πέλλας στις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές της 26ηςΜαΐου 2019. Οι νέες και οι νέοι είχαν προετοιμαστεί επί τη βάσει τεσσάρων θεματικών ενοτήτων, όπως αυτές είχαν συμφωνηθεί από το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου σε συνεργασία με τα επιτελεία των δημοτικών συνδυασμών (τουρισμός, πολιτισμός και νέα γενιά, οργάνωση του Δήμου και οικονομικά θέματα, κοινωνική πολιτική καιθέματα πρασίνου, υποδομές). Δεδομένου ότι η πρωτοποριακή αυτή δράση λάμβανε χώρα για πρώτη φορά στο Δήμο μας, η αντίδραση των συμμετεχόντων ήταν παραπάνω από ενθαρρυντική. Παρά την προχωρημένη ώρα, οι νέοι αποχώρησαν από την αίθουσα με τις καλύτερες των εντυπώσεων, δίνοντας ένα προμήνυμα αισιοδοξίας και ελπίδας για το μέλλον. Οι Υποψήφιοι Δήμαρχοι δέχθηκαν με ενθουσιασμό τις ερωτήσεις των συμμετεχόντων και απάντησαν βάσει του στρατηγικού σχεδίου του δημοτικού συνδυασμού τους.

Ευχαριστούμε πολύ τον πρώην Δήμαρχο κ. Βαμβίνη και τους πέντε Υποψήφιους Δημάρχους για την εξαιρετική τους παρουσία στην εκδήλωση και τη μοναδική ευκαιρία που έδωσαν στους νέους του Δήμου μας να γίνουν κομμάτι της τοπικής πολιτικής ζωής, καθώς και όλους όσοι τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωσή μας.

Τέλος, θερμές ευχαριστίες προς όλους τους καταστηματάρχες, ελεύθερους επαγγελματίες και εκπροσώπους συλλόγων που μας συνέδραμαν προκειμένου να διεξαχθεί άρτια η εκδήλωση. Συγκεκριμένα, ευχαριστούμε τα Ιδιωτικά Κ.Τ.Ε.Ο. Αλέξανδρος, το ζαχαροπλαστείο Κατσικάρης, το αρτοποιείο–ζαχαροπλαστείοΣερραϊκόν, το χαρτοβιβλιοπωλείο Γραφή, την Πέλλα Τηλεόραση και την ιστορική λαογραφική εταιρία Γιαννιτσών «Φίλιππος»

Το Σωματείο «Εν Έργω» προσηλωμένο στον στόχο του θα συνεχίσει να επιδιώκει την πολιτική ενδυνάμωση και ενεργοποίηση των νέων, καθώς και την εξοικείωσή τους με τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Δημοσιεύτηκε στις Απρίλιος 24th, 2019


Σχόλια