Pellanet

«Μάγεψαν» το κοινό οι μαθητές του Μουσικού Σχολείου Γιαννιτσών

Στην κατάμεστη αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου Γιαννιτσών το Σάββατο βράδυ 13 Απριλίου 2019, οι μαθητές και οι μαθήτριες του Μουσικού Σχολείου Γιαννιτσών κατέπληξαν για μια ακόμη φορά το κοινό με τη δεξιοτεχνία και το μεράκι τους. Μέσα από μια  κατά γενική ομολογία εντυπωσιακή ετήσια συναυλία Μουσικών Συνόλων με ρεπερτόριο Ευρωπαϊκής και Ελληνικής Παραδοσιακής Μουσικής όχι μόνο ενθουσίασαν το κοινό με την επαγγελματική παρουσίαση της δουλειάς τους, αλλά κατάφεραν να το ταξιδέψουν και να το παρασύρουν με τις μελωδίες τους. Πραγματικά αξίζουν θερμά συγχαρητήρια στους καθηγητές και καθηγήτριες της μουσικής και  σε όλα τα παιδιά-μουσικούς για την υψηλού επιπέδου συναυλία. Με το έργο τους, συμβάλλουν ουσιαστικά στην καλλιτεχνική παιδεία και στην ανάπτυξη του πολιτισμού στον τόπο μας.

Στην εκδήλωση, μεταξύ άλλων, παραβρέθηκαν ο εκπρόσωπος του Μητροπολίτη μας κκ. Ιωήλ, ο Δήμαρχος Πέλλας Γρηγόρης Στάμκος, ο βουλευτής Πέλλας Γιώργος Καρασμάνης, ο Διευθυντής της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πέλλας Θωμάς Μπαχαράκης και ο Προϊστάμενος Εκπαιδευτικών Θεμάτων της ΔΔΕ Πέλλας  Δημήτρης Γερεμτζές, ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Γιάννης Ανδρίτσος, , οι Αντιδήμαρχοι Επιτροπάκης Αθανάσιος και Κουτσοκώστα Ζωή, δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι, ο Αστυνομικός Διευθυντής Πέλλας κ. Πέτρος Περδικάτσης, ο διευθυντής της Πυροσβεστικής κ. Γκίκας Καμπουρίδης, οι πρόεδροι Β’ΕΛΜΕ Πέλλας και ΔΟΕ, εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων, γονείς και μαθητές.

Την ευθύνη της οργάνωσης και της ροής του προγράμματος είχε ο καθηγητής  Ανδρέογλου Παναγιώτης, των προσφωνήσεων και της παρουσίασης του προγράμματος η καθηγήτρια Αλεξανδρή Στέλλα, της οργάνωσης και προβολής εικόνων οι καθηγητές Ελπίδα Σταμούλη και Θανάσης Ζλήκας, της επιμέλειας του ήχου και της σκηνής ο καθηγητής Θόδωρος Σιταράς. Επίσης, την εκδήλωση υποστήριξαν και βοήθησαν ενεργά κατά την προετοιμασία της όλοι οι καθηγητές γενικής και μουσικής παιδείας.

Στη συναυλία συμμετείχαν όλοι οι μαθητές και οι μαθήτριες του Μουσικού Σχολείου Γιαννιτσών, ενώ το πρόγραμμα περιελάμβανε βυζαντινούς ακούσματα, ποντιακά, παραδοσιακά αλλά και ευρωπαϊκά.

Κατά την ομιλία της η Διευθύντρια του Μουσικού Σχολείου κ. Ελένη Πισμίση επισήμανε τη συνεισφορά του στον πολιτισμό, καθώς  αφενός συμβάλλει αποφασιστικά στη μουσική παιδεία εκατοντάδων μαθητών και μαθητριών, αφετέρου συμμετέχει ενεργά στα πολιτιστικά δρώμενα τόσο της πόλης όσο και της ευρύτερης περιοχής.  Απαρίθμησε τις δράσεις του τρέχοντος σχ. έτους και υπενθύμισε στο κοινό τις επιτυχίες των μαθητών του σε όλους του τομείς. Ανέλυσε τον τρόπο λειτουργίας του σχολείου, παρουσίασε τις ιδιαιτερότητες που το αναδεικνύουν σε ένα ξεχωριστό σχολείο στο οποίο οι μαθητές του εργάζονται ομαδικά, αναλαμβάνουν πρωτοβουλίες και «εκφράζονται» καλλιτεχνικά. Επιπλέον, οι μαθητές με τη συμμετοχή τους σε συναυλίες και σε άλλες δραστηριότητες αποκτούν δεξιότητες, βιώνουν συναισθήματα και απολαμβάνουν την καθημερινότητα ενός ζωντανού, δημιουργικού σχολείου.

Επίσης, η Διευθύντρια ενημέρωσε το κοινό σχετικά με τη διαδικασία επιλογής των μαθητών της Α' Γυμνασίου  για το σχ. έτος 2019-2020, η οποία ξεκινά με τις αιτήσεις των ενδιαφερόμενων τον Μάιο, διευκρινίζοντας ότι η διαδικασία επιλογής αφορά μόνο στη μουσική αντίληψη των παιδιών και όχι στον έλεγχο προηγούμενων μουσικών γνώσεων. Επιπλέον αναφέρθηκε στη δυνατότητα για εισαγωγή νέων μαθητών και στις λοιπές τάξεις του γυμνασίου και του λυκείου μέσω κατατακτηρίων εξετάσεων τον Σεπτέμβριο. Τέλος, κάλεσε όλους τους φορείς της γενικής και μουσικής εκπαίδευσης σε συνεργασίες και πρωτοβουλίες, ώστε να αναδειχθεί και να προαχθεί η τέχνη και ο πολιτισμός, αξίες που τόσο έχουμε ανάγκη όλοι στην εποχή μας.

Δημοσιεύτηκε στις Απρίλιος 15th, 2019


Σχόλια