Pellanet

Με μεγαλοπρέπεια και όλες τις τιμές υποδέχτηκε η Εύξεινος Λέσχη Χαρίεσσας αντίγραφο της Ιεράς εικόνας της Παναγίας Σουμελά

Με μεγαλόπρεπεια και όλες τις τιμές υποδέχτηκε η Εύξεινος Λέσχη Χαρίεσσας την Κυριακή 2 Ιουλίου 2017 για πρώτη φορά στην ιστορία, αντίγραφο της Ιερής Θαυματουργής Εικόνας της Παναγίας Σουμελά της προστάτιδας του Ποντιακού Ελληνισμού , το σύμβολο των ορθοδόξων της Ανατολής, την «Κυρά του Πόντου». Πάντα με την ευλογία του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ.Παντελεήμονος και την άδεια του Πανελλήνιου Ιερού Προσκυνήματος «Παναγία Σουμελά» και του Σωματείου «Παναγία Σουμελά». Την θαυματουργή εικόνα μετέφεραν ο Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ.κ. Παντελεήμων, ο πρόεδρος του Σωματείου «Παναγία Σουμελά» κ. Γεώργιος Τανιμανίδης, αντιπροσωπεία της διοικούσας επιτροπής του Ιδρύματος μέλη του Δ.Σ, ο κ.Ορδουλίδης Γεώργιος με τους μαθητές της χορωδείας της Ιεράς Μητροπόλεως Βεροίας Ναούσης & Καμπανίας.

Όλες τις τιμές απέδωσαν το άγημα της Β΄ Μοίρας Καταδρομών και η Φιλαρμονική εταιρεία Νάουσας μαζί με τα μέλη ποντιακών σωματίων κατά την έλευση της εικόνας. Δέος και συγκίνηση πλημμύρισε την ώρα που ο Σεβασμιώτατος Πατέρας και Ποιμενάρχη μας, υπό βασταζόμενος της Ιεράς Εικόνας της Παναγίας Σουμελά, την παρέδωσε στα χέρια του προέδρου της Ευξείνου Λέσχης Χαρίεσσας κ.Μωυσιάδη Γεώργιου και του Δημοτικού Συμβούλου κ.Γαιτανίδη Θεόδωρου, οι οποίοι ντυμένοι με τις παραδοσιακές φορεσιές τοποθέτησαν την εικόνα στον Ιερό Ναό Αγ.Δημητρίου όπου τελέστηκε Αρχιερατικός Πανηγυρικός Εσπερινός και Αρτοκλασία. Χαιρετισμό απεύθυναν ο Σεβασμιώτατος, ο κ. Γίωργος Τανιμανίδης πρόεδρος του Σωματείου «Παναγία Σουμελά» και ο κ. Ελευθέριος Παμπουχίδης ιδρυτικό μέλος της Ευξείνου Λέσχης Χαρίεσσας. Την υποδοχή της εικόνας τίμησαν με την παρουσία τους οι περιφερεικοί σύμβουλου κα. Καρατζίου Νίκη, ο κ.Τεληγιαννίδης Θεόφιλος, ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Νάουσας κ. Βαλσαμίδης, ο διοικητής της Β΄Μοίρας καταδρομών κ.Κούτελης Νικόλαος, τα αδελφά σωματεία Αγ.Γεωργίου, Ν.Νικομήδειας, Δάφνης, Ζερβοχωρίου, Αλεξάνδρειας.

Ο χαιρετισμός του κ. Παμπουχίδη Ελευθέριου
Σεβασμιώτατε Μητροπολίτα Βεροίας Ναούσης & Καμπανίας

κύριε κύριε Παντελεήμον,

Αξιότιμε Κύριε Πρόεδρε του Πανελληνίου Σωματείου Παναγία Σουμελά,δέος, συγκίνηση, ενθουσιασμός, χαρά ανεκλάλητη μας πλημμυρίζει σήμερα, που η Παναγία μας μάς αξιώνει να υποδεχόμαστε την Ιερή Εικόνα Της στην Χαρίεσσα. Σήμερα, που η Εκκλησία μας υμνεί την κατάθεση της Τιμίας Εσθήτος της Θεοτόκου, και παράλληλα τιμά τον Άγιο Ιουβενάλιο, τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων ο οποίος έστειλε στον αυτοκράτορα του Βυζαντίου τα εντάφια σπάργανα της Θεοτόκου. Μια τέτοια μέρα, αφιερωμένη στην τιμή των πιο ιερών κειμηλίων της πίστης μας, των ενδυμάτων που φορούσε η Παναγία μας, τόσο κατά την διάρκεια της επίγειας παρουσίας Της, όσο και κατά την Κοίμηση της, μια τέτοια μέρα επιλέξατε, Σεβασμιώτατε Πατέρα και Ποιμενάρχη μας, για την ενθρόνιση της Ιερής Εικόνας της Παναγίας Σουμελά στην Χαρίεσσα.

Σας ευγνωμονούμε γι αυτό το μεγάλο δώρο! Σας ευχαριστούμε για την αγάπη και την πατρική στοργή με την οποία αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή το αίτημά μας. Ήταν το αίτημα ενός μικρού και νεοσύστατου συλλόγου, που τολμήσαμε να το εκφράσουμε με συστολή, υπερνικώντας δικαιολογημένους δισταγμούς και εύλογες επιφυλάξεις. Όμως, η αγάπη Σας, Σεβασμιώτατε, διέλυσε τους δισταγμούς μας κι έκανε πράξη το όνειρό μας.

Η Παναγία Σουμελά, η Μητέρα όλων μας, η ελπίδα και το καταφύγιό μας, αποκτά πλέον κι ένα ακόμη σπίτι, εδώ στην Χαρίεσσα, για να βρίσκεται και αισθητά δίπλα μας, για να μπορούμε κάθε μέρα, όχι μόνο νοερά, αλλά και υλικά, να την βλέπουμε, να προσκυνάμε τη χάρη Της και να αφήνουμε στα πόδια της τις προσευχές μας.

Ευχαριστούμε το Πανελλήνιο Ιερό Προσκύνημα και το Σωματείο «Παναγία Σουμελά», τον Πρόεδρό του, τον ένθερμο πατριώτη και άγρυπνο θεματοφύλακα των παραδόσεων του ποντιακού ελληνισμού, τον κύριο Γιώργο Τανιμανίδη και τα Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, για την μεστή αγάπης ανταπόκρισή τους, που μεταφράζεται όχι μόνον στην πρόθυμη παροχή της άδειας, αλλά και στην ευεργεσία της προσφοράς της Ιερής Εικόνας στον Ιερό Ναό μας και στην Εύξεινο Λέσχη της Χαρίεσσας.

Ένα απειροελάχιστο δείγμα των ευχαριστιών μας, ένα μικρό συμβολικό ενθύμιο της σημερινής ιστορικής για την Χαρίεσσα έλευσης και εγκατάστασης της Εικόνας της Παναγίας Σουμελά, αποτελούν και οι αναμνηστικές αυτές πλακέτες, τις οποίες, εξ ονόματος όλων των μελών του συλλόγου μας και όλων των συμπολιτών μας, παρακαλώ να δεχτείτε, Σεβασμιώτατε Ποιμενάρχη μας, και Κύριε Πρόεδρε, με όλη την αγάπη και την διαρκή ευγνωμοσύνης μας.


Υ.Γ Ο Ιερός Ναός Αγίου Δημητρίου Χαρίεσσας θα είναι ανοιχτός κάθε απόγευμα από τις 18:45 έως 19:10, για όποιον επιθυμεί να προσκυνήσει την Ιερά εικόνα της Παναγίας Σουμελά.

Με εκτίμηση το Δ.Σ

Δημοσιεύτηκε στις 5 Ιουλίου, 2017


Σχόλια