Pellanet

Ο «εναλλακτικός» Χρήστος Δημητριάδης με την «πρωτοποριακή» Νέα Πρόταση πολιτών που διαρκώς εκπλήσσει…

Της Ελισάβετ Σίσκου

 

Μπορεί μια νέα προσπάθεια να είναι καινοτόμα;  Και όμως μπορεί όταν αυτή προέρχεται από την κοινωνία των πολιτών. Κάπως έτσι λοιπόν δημιουργήθηκε η Νέα Πρόταση Πολιτών. Είναι μια κίνηση ενεργών ανθρώπων από διάφορους χώρους που τους ενώνει η ανάγκη για έκφραση και καινοτόμες ιδέες. Η μεγάλη  όμως έκπληξη είναι το γεγονός ότι αυτοί οι 60 περίπου πολίτες προσέγγισαν αρχικά και στην συνέχεια έπεισαν τον δημοσιογράφο Χρήστο Δημητριάδη να ηγηθεί  αυτής της προσπάθειας. Αν γνωρίσει κάποιος από κοντά τον κο Δημητριάδη, αμέσως θα αντιληφθεί ότι είναι «εναλλακτικός» παρά συντηρητικός και εύκολα κάποιος μπορεί να τον προσεγγίσει. Είναι άνετος, ελεύθερος χωρίς κόμπεξ, ενώ έχει ανεπτυγμένο το αίσθημα του αυτοσαρκασμού.  Μπορεί φαινομενικά κάποιος να πει ότι έχει τουπέ και κράτα αποστάσεις. Όποιος όμως τον γνωρίσει καλύτερα καταλαβαίνει ότι μπορεί να αποκτήσει έναν καλό φίλο.  Είναι ο άνθρωπος αυτός που μπορεί κάποιος να τον βρει να περπατά στην πόλη, να παίζει μπάσκετ με τους φίλους του και συγχρόνως να σχολιάζει τα κακώς κείμενα της κοινωνίας. Είναι δοτικός απέναντι στον συνάνθρωπο του.  Είναι αυτός που τα πολλά ελαττώματα του προσπαθεί να τα μετατρέψει σε πλεονεκτήματα.   Στην δημοσιογραφία θεωρείται εργασιομανής και όσοι τον ζουν το καταλαβαίνουν καθώς στην τηλεόραση είναι ακούραστος ενώ από το πουθενά μπορεί να γράψει ένα κείμενο που θα παίξει πρώτη σελίδα.

Ο Χρήστος  Δημητριάδης προσπάθησε και τα κατάφερε, σε αυτό το θολό τοπίο δημοσιογραφίας-πολιτικής   να μείνει αλώβητος και αυτό συνέβη γιατί εξάσκησε το επάγγελμα του με αυστηρή δεοντολογία  και δεύτερον μέσα σε αυτό το επάγγελμα φρόντισε να κρατήσει και να Διατρανώσει  αυτό που λέμε ανθρωπιά! Αυτό που έκανε κατά τα φαινόμενα τους πολίτες να τον αγκαλιάσουν είναι το γεγονός ότι με τη δημοσιογραφική του εμπειρία είναι βέβαιο πως γνωρίζει όλα τα προβλήματα της περιοχής και μπορεί επάξια να σταθεί.

Τέλος δεν φοβάται να τσαλακωθεί και αν έρθει στο κέφι ή του αρέσει η παρέα, σηκώνεται απλά και ταπεινά να χορέψει ένα ζεϊμπέκικο βαρύ. Αυτός λοιπόν είναι ο «εναλλακτικός» Χρήστος Δημητριάδης που φιλοδοξεί με την «πρωτοποριακή» Νέα Πρόταση Πολιτών για την Έδεσσα και την Βεγορίτιδα να κάνει την έκπληξη και την διαφορά. Δεν μπορούμε να προβλέψουμε το μέλλον αυτής της κίνησης. Αυτό που μπορούμε όμως να πούμε είναι ότι είμαστε χαρούμενοι που γνωρίζουμε τον Χρήστο Δημητριάδη και τον ευχαριστούμε πολύ που υπάρχει… Διαβάστε παρακάτω τις δυο ανακοινώσεις που εξέδωσε η νέα αυτή κίνηση:

 

Ανακοίνωση


Μια νέα ομάδα πολιτών που ιδρύθηκε στην Έδεσσα τον περασμένο μήνα, σε κεντρικό ξενοδοχείο της πόλης, όπου αποφασίστηκε ομόφωνα ο συντοπίτης μας Χρήστος Δημητριάδης να είναι επικεφαλής της κίνησης, πραγματοποίησε μια δεύτερη συνάντηση την περασμένη Κυριακή,στην οποία και ανακοινώθηκε το όνομα του συνδυασμού «ΝΕΑ ΠΡΟΤΑΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ» μετά από ομόφωνη ψηφοφορία των παρευρισκόμενων μελών.

Ενεργοί πολίτες χωρίς κομματικές παρωπίδες, αλλά με ιδεολογική πολυσυλλεκτικότητα, συναντήθηκαν με σκοπό και στόχο να συζητήσουν τα προβλήματα της ευρύτερης περιοχής και να καταθέσουν νέες προτάσεις για το πώς θα μπορούσαν να υλοποιηθούν μέσα από πολλή δουλειά και συνεργασία με όλους τους φορείς.

Ο κύριος Δημητριάδης στην εισήγησή του αναφέρθηκε στους πυλώνες που μπορούν να στηρίξουν τις ιδέες, αλλά και τη φιλοσοφία της κίνησης, αναπτύσσοντας ένα νέο σχέδιο για το μέλλον αυτού του τόπου, με την ονομασία μάλιστα ΕΔΕΣΣΑ 2035!

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην αξιοποίηση της περιοχής, ώστε η Έδεσσα και η Βεγορίτιδα να πρωταγωνιστήσουν σε πολλά επίπεδα. Πέρα από τις τοπικές θέσεις, αναφέρθηκαν και σε ένα φλέγον εθνικό θέμα, την επιζήμια για την Ελλάδα συμφωνία των Πρεσπών, η οποία θα δημιουργήσει τεράστια προβλήματα σε όλους μας. Φυσικά, υπήρξαν τοποθετήσεις και για τα ζητήματα της γενικότερης πολιτικής επικαιρότητας, που δυστυχώς τα μνημονιακά χρόνια έχουν επηρεάσει τις ζωές όλων μας. Τέλος, αποφασίστηκε να πραγματοποιηθεί νέα συνάντηση στο άμεσο χρονικό διάστημα, για την ενδυνάμωση και πλαισίωση της πρωτοβουλίας αυτής και με άλλους ενεργούς πολίτες, δίνοντας μια νέα δυναμική και καινοτομία στη συλλογική αντιμετώπιση των θεμάτων της τοπικής κοινωνίας μέσα από δημοκρατικές διαδικασίες.

Δημοσιεύτηκε στις Μάρτιος 28th, 2019


Σχόλια