Pellanet

Ολοκληρώθηκε η λειτουργία του 2ου «Θερινού Σχολείου – Κατασκήνωσης Πολιτισμού και Εκπαιδευτικών Δράσεων»

Το Σάββατο 1 Ιουλίου 2017 και ώρα 18:00 μ.μ. στο «Ξενιτίδειο» Πνευματικό Κέντρο Αριδαίας ολοκληρώθηκε η λειτουργία του 2ου «Θερινού Σχολείου – Κατασκήνωσης Πολιτισμού και Εκπαιδευτικών Δράσεων», το οποίο πραγματοποιήθηκε στην Αριδαία του Δήμου Αλμωπίας από τις 27 Ιουνίου έως την 1 Ιουλίου 2017 και φιλοξένησε μαθητές Γυμνασίου των σχολείων του νομού Πέλλας. Το παραπάνω σχολείο διοργάνωσε η Δ.Δ.Ε. Πέλλας σε συνεργασία με τον Δήμο Αλμωπίας, Σχολικούς Συμβούλους Δ.Ε. Πέλλας και την Α΄ ΕΛΜΕ Πέλλας.

Στην τελετή λήξης ήταν παρόντες ο Αντιδήμαρχος Αλμωπίας κ. Γεώργιος Τσιμτσιρίδης, ο Διευθυντής Δ.Ε. Πέλλας κ. Κωνσταντίνος Κούγκας, Διευθυντές και εκπαιδευτικοί των σχολείων της Αλμωπίας, γονείς/κηδεμόνες των μαθητών και φυσικά οι ίδιοι οι μαθητές. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε σε έντονο κλίμα συγκίνησης και οι μαθητές παρουσίασαν μικρά θεατρικά, παραδοσιακούς χορούς, τραγούδια και παιχνίδια που οργάνωσαν και υλοποίησαν μόνοι τους υπό την καθοδήγηση του Συντονιστή του Θερινού Σχολείου και Υποδιευθυντή του 2ου Γυμνασίου Αριδαίας κ. Χρήστου Ρίζου. Επιδόθηκαν βεβαιώσεις σε όλους τους συμμετέχοντες, εκπαιδευτικούς και μαθητές. Τα δάκρυα χαράς και τα χαμόγελα των μαθητών για όλα όσα έμαθαν και έζησαν κατά τη διάρκεια του Θερινού Σχολείου επιβεβαιώνουν το τελέσφορο της δράσης αυτής, αλλά ενδυναμώνουν και την παράκλησή τους να επαναληφθεί και του χρόνου.

Κατά τη διάρκειά του οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν την ιδιαίτερη ομορφιά της φύσης της Αλμωπίας, την τοπική ιστορία αλλά και την πατροπαράδοτη φιλοξενία των κατοίκων, καθώς και να εξασκηθούν σε διάφορα αθλήματα, όπως καλαθοσφαίριση, πετοσφαίριση, αντισφαίριση, κολύμβηση, τοξοβολία, αναρρίχηση. Επίσης, οι μαθητές διδάχτηκαν παραδοσιακούς χορούς, μελέτησαν λογοτεχνικά βιβλία και τα ανέλυσαν σε συζήτηση που ακολούθησε, ήρθαν σε επαφή με την παράδοση, ενημερώθηκαν για τον θερμαλισμό, εξοικειώθηκαν με την κατασκευή χειροτεχνιών και διασκέδασαν με διάφορα κατασκηνωτικά και θεατρικά παιχνίδια και με αστροπαρατήρηση. Γνώρισαν τα καλλιγράμματα μέσω της δράσης «Καλλιγράμματα … παιχνίδια με την ποίηση».
Παρουσιάστηκε, αναλύθηκε και συζητήθηκε η «Διεθνής Σύμβαση για τα Δικαιώματα του Παιδιού» και στη συνέχεια γνώρισαν οι μαθητές τις βασικές αρχές του θεσμού της Διαμεσολάβησης Ομηλίκων, καθότι είναι καινοτόμος δράση που από διετίας υλοποιείται σε αρκετά σχολεία αρμοδιότητάς μας.
Με αφορμή όλα τα ανωτέρω επισημαίνονται ιδιαίτερα και τα εξής:

α. Ο ενθουσιώδης αυθορμητισμός των εκπαιδευτικών των σχολείων της Αλμωπίας (Γυμνασίων και Λυκείων), οι οποίοι ανέλαβαν να πλαισιώσουν όλες τις δράσεις και να ενημερώσουν-καθοδηγήσουν τους μαθητές σε γνωστικά αντικείμενα αθλητισμού, περιβάλλοντος, τοπικής κοινωνίας κλπ.

β. Η ένθερμη υποστήριξη του Δημάρχου Αλμωπίας, των Αντιδημάρχων και όλων των φορέων και υπηρεσιών του Δήμου.

γ. Η αρωγή τοπικών συλλόγων και πολιτών με προσφορές υπηρεσιών (π.χ. μαθήματα αντισφαίρισης, αναρρίχηση) και αγαθών για την απρόσκοπτη λειτουργία του «Θερινού Σχολείου».

Δημοσιεύτηκε στις 4 Ιουλίου, 2017


Σχόλια

pellanet facebook

Ροή Ειδήσεων

17:39 - Έκκληση για την ενίσχυση των νοσοκομείων της Πέλλας από τον Λάκη Βασιλειάδη στη Βουλή

17:22 - Ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών Πέλλας: Δυναμική συγκέντρωση σωματείων στην πύλη του Νοσοκομείου Γιαννιτσών ενάντια στο κατάπτυστο νομοσχέδιο για την δευτεροβάθμια περίθαλψη

17:07 - Επιτροπή «Μία Ελλάδα» & “Αλληλεγγύη για Όλους” – Αποστολή Ανθρωπιστικής Βοήθειας στην Ελληνική Ομογένεια της Οδησσού

17:06 - Δ. Σταμενίτης: «Ενισχύονται με υλικοτεχνικό εξοπλισμό 22 σχολικές μονάδες του Νομού Πέλλας»

17:02 - Ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών Πέλλας: Ψήφισμα συμπαράστασης προς τους μαθητές, γονείς, εκπαιδευτικούς του Μουσικού Σχολείου Γιαννιτσών

17:00 - ΗΜΕΡΙΔΑ ΔΕΥΑ ΑΛΜΩΠΙΑΣ

16:59 - Πρόσκληση φορέων από το Δήμο Σκύδρας για την παρουσίαση γιορτινών δράσεων

16:57 - ΔΗΜΟΠΡΑΤΗΣΕΙΣ ΕΡΓΩΝ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΟΔΟΠΟΙΙΑΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΣΚΥΔΡΑΣ

15:43 - Πέλλα: Στις φλόγες διπλοκατοικία στην Άρνισσα

15:38 - ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ (BASKETBALL) ΠΑΙΔΙΚΟ