Pellanet

Πρόληψη και προστασία από την εμφάνιση υψηλών θερμοκρασιών και καύσωνα στην Π.Ε. Πέλλας

Αν. Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κα Αθηνά Αθανασιάδου - Αηδονά: “Οι δημόσιες υπηρεσίες στο πλευρό των πολιτών και των ευπαθών κοινωνικών ομάδων ενόψει υψηλών θερμοκρασιών”

Η Αν. Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κα Αθηνά Αθανασιάδου – Αηδονά ενημερώθηκε σήμερα από τα αρμόδια στελέχη της Π.Ε. Πέλλας και έδωσε ειδικές οδηγίες για την υφιστάμενη κατάσταση και τα μέτρα πρόληψης και αντιμετώπισης των επιπτώσεων από την εμφάνιση υψηλών θερμοκρασιών και καύσωνα.

Καθώς ήδη παρατηρούνται υψηλές θερμοκρασίες και αναμένεται περεταίρω άνοδος της θερμοκρασίας (καύσωνας), η κα Αηδονά ζήτησε να βρίσκεται σε ετοιμότητα ο τοπικός μηχανισμός πολιτικής προστασίας, ενώ όλες οι υπηρεσίες να διευκολύνουν την εξυπηρέτηση των πολιτών και, ιδίως, ευπαθών κοινωνικών ομάδων που μπορεί να επηρεαστεί δυσμενώς η υγεία τους.

«Έχουμε τη δυνατότητα σήμερα να γνωρίζουμε με αρκετή ακρίβεια τις καιρικές συνθήκες που θα επικρατήσουν τις προσεχείς ημέρες, οπότε είναι σκόπιμο να λαμβάνουμε όλα τα αναγκαία μέτρα πρόληψης και προστασίας. Οι πολίτες χρειάζεται να είναι ευαισθητοποιημένοι για την προστασία της υγείας τους, ιδίως αυτοί που έχουν παθολογικό ιστορικό, ενώ η πολιτεία χρειάζεται να λαμβάνει ειδική μέριμνα για την προστασία των πολιτών και, ιδιαίτερα, των ευπαθών κοινωνικών ομάδων. Με την ευκαιρία, ζητώ την ευαισθητοποίηση και προσοχή όλων των πολιτών στην προστασία του δασικού μας πλούτου από πυρκαγιές. Το φυσικό περιβάλλον της Πέλλας είναι το σημαντικότερο συγκριτικό πλεονέκτημα που διαθέτουμε για τη βιώσιμη ανάπτυξη. Όπως λέγεται, έχουμε δανειστεί τους φυσικούς πόρους και τα οικοσυστήματα από τις επόμενες γενιές και οφείλουμε να τα διατηρήσουμε και να τα «επιστρέψουμε», στα παιδιά των παιδιών μας, στην καλύτερη δυνατή κατάσταση» ανέφερε σε δήλωσή της η Αν. Αντιπεριφερειάρχης κα Αθανασιάδου - Αηδονά.

Στο πλαίσιο της συμβολής της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας για την λήψη των αναγκαίων μέτρων πρόληψης και προφύλαξης από τις υψηλές θερμοκρασίες, διατίθεται, από σήμερα και μέχρι το τέλος του Σαββατοκύριακου, η κλιματιζόμενη αίθουσα εκδηλώσεων στον αύλειο χώρο του Διοικητηρίου η οποία μπορεί να χρησιμοποιηθεί από πολίτες και ομάδες πολιτών σε περίπτωση ανάγκης. Για τη χρήση της αίθουσας οι πολίτες μπορούν να απευθύνονται στα τηλέφωνα της Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε. Πέλλας: 2381-3-51205 και 6944-252208.

Για την καλύτερη εξυπηρέτησή τους σε διοικητικά θέματα, οι πολίτες μπορούν να απευθύνονται πρώτα τηλεφωνικώς σε υπηρεσίες της Π.Ε. Πέλλας τις οποίες σκοπεύουν να επισκεφτούν ώστε, σε συνεννόηση με τους αρμόδιους υπαλλήλους, να δρομολογείται η καλύτερη δυνατή εξυπηρέτησή τους. Τα τηλέφωνα όλων των υπηρεσιών και των υπαλλήλων της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας διατίθενται στην ηλεκτρονική ιστοσελίδα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας (http://www.pkm.gov.gr στη διαδρομή «Επικοινωνία»). Οι υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας λειτουργούν από τις 7.00 π.μ. για την εξυπηρέτηση του κοινού και συνιστάται στους πολίτες να επιλέγουν τις πρώτες πρωινές ώρες για την εξυπηρέτησή τους και να αποφεύγουν άσκοπες μετακινήσεις κατά τις θερμότερες ώρες.

Επίσης, οι πολίτες μπορούν να λαμβάνουν οδηγίες και από τη σελίδα του Υπουργείου Υγείας στο σύνδεσμο http://www.moh.gov.gr/articles/ministry/grafeio-typoy/press-releases/4793-systaseis-toy-ypoyrgeioy-ygeias-enopsei-toy-epikeimenoy-kayswna καθώς και από την ιστοσελίδα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και, συγκεκριμένα, πατώντας στο σύνδεσμο http://www.pkm.gov.gr/default.aspx?lang=el-GR&page=867

Παρόντες στη σύσκεψη εργασίας που οργανώθηκε στο γραφείο της κας Αθανασιάδου - Αηδονά ήταν, επίσης, οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι κκ. Λάκης Βασιλειάδης, Πέτρος Ζέρζης, Μαρία Ζωγράφου-Τσαντάκη και Μαρία Καράμπελα, καθώς και η Υποδιευθύντρια Οικονομικού-Ανθρωπίνων Πόρων κα Κυριακή Κυριακοπούλου, ο Προϊστάμενος Πολιτικής Προστασίας κ. Χρήστος Μπιμπίτσος και η Προϊσταμένη Υγείας κα Αλέκα Σιφικάκη.

Δημοσιεύτηκε στις 29 Ιουνίου, 2017


Σχόλια