Pellanet

Συνάντηση των αποφοίτων 1977 του εξαταξίου Γυμνασίου Γιαννιτσών

Και τελικά το Σάββατο 24 Ιουνίου έγινε πραγματικότητα η πολυαναμενόμενη συνάντηση των αποφοίτων του Γυμνασίου Αρρένων Γιαννιτσών του έτους 1977.

Η συγκίνηση περίσσεψε, όταν συναντηθήκαμε με πολλούς συμμαθητές μας ύστερα από πολλά χρόνια ή όταν μαθαίναμε ότι κάποιοι είχαν έρθει από μακρινά μέρη της χώρας μας και του εξωτερικού, προκειμένου να ζήσουν την εμπειρία αυτή και τα δυνατά συναισθήματα που ακολουθούσαν.

Κυρίαρχες ήταν και οι αναμνήσεις από τα μαθητικά μας χρόνια και από την τότε μαθητική ζωή μας, όση ώρα βρισκόμασταν στην αυλή του σχολείου ή όταν μπήκαμε στην αίθουσα διδασκαλίας της τελευταίας Τάξης του ο καθένας. Θυμηθήκαμε τις παρέες μας και τους τότε φίλους μας, τη μεταξύ μας συμπαράσταση και αλληλεγγύη, τις φάρσες και τις κοπάνες μας, τη μπλε ποδιά και το άσπρο γιακαδάκι που χάρη στα κορίτσια του τότε Πρακτικού βλέπαμε καθημερινά, θυμηθήκαμε τις τιμωρίες μας για τα σφαιριστήρια ή τη βόλτα μετά τις 9.30 το βράδυ ή το ότι δεν ήμασταν κουρεμένοι ανά 15ήμερο κ.ά.
Συνειδητοποιήσαμε ότι πολλοί συμμαθητές μας έγιναν επιστήμονες, πολλοί πετυχημένοι επαγγελματίες, αρκετοί έφτασαν σε υψηλά αξιώματα στα Σώματα Ασφαλείας και ότι, εν κατακλείδι, όλοι είχαμε μια πετυχημένη επαγγελματική πορεία.
Ήταν παρόντες και πέντε καθηγητές μας: οι κ.κ. Μητρακάκης, Κυριάκος Παπαδόπουλος, Πασπαλτζής, Χατζηβρέττας, Χατζηκαλλινικίδης. Τους απονείμαμε την αναμνηστική πλακέτα σε ένδειξη ευγνωμοσύνης και αναγνώρισης του έργου τους και της προσφοράς τους προς την εκπαίδευσή μας. Αξιοσημείωτο είναι ότι μας απηύθυναν όλοι τους χαιρετισμό, όταν μεταβήκαμε στη συνέχεια στο ΦΙΛΙΠΠΕΙΟ για φαγητό και γλέντι με μουσική και χορό από τις συμμαθήτριες και τους συμμαθητές μας, αλλά και από τους καθηγητές μας.

Η χαρά και η ικανοποίηση ήταν τόσο μεγάλη, που άρχισαν να πέφτουν βροχή οι ιδέες για επόμενες συναντήσεις μας, τις οποίες ευχόμαστε να τις κάνουμε πράξη στο κοντινό και απώτερο μέλλον.

Τέλος, να ευχαριστήσουμε τους υπεύθυνους του Δημαρχείου Πέλλας στα Γιαννιτσά και τη Διεύθυνση του σημερινού 1ου Γυμνασίου, που μας παραχώρησαν το σχολείο για τη συνάντησή μας. Να ευχαριστήσουμε και τα τοπικά sights για τη δημοσίευση των ανακοινώσεών μας.

Δημοσιεύτηκε στις 28 Ιουνίου, 2017


Σχόλια

pellanet facebook

Ροή Ειδήσεων

17:39 - Έκκληση για την ενίσχυση των νοσοκομείων της Πέλλας από τον Λάκη Βασιλειάδη στη Βουλή

17:22 - Ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών Πέλλας: Δυναμική συγκέντρωση σωματείων στην πύλη του Νοσοκομείου Γιαννιτσών ενάντια στο κατάπτυστο νομοσχέδιο για την δευτεροβάθμια περίθαλψη

17:07 - Επιτροπή «Μία Ελλάδα» & “Αλληλεγγύη για Όλους” – Αποστολή Ανθρωπιστικής Βοήθειας στην Ελληνική Ομογένεια της Οδησσού

17:06 - Δ. Σταμενίτης: «Ενισχύονται με υλικοτεχνικό εξοπλισμό 22 σχολικές μονάδες του Νομού Πέλλας»

17:02 - Ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών Πέλλας: Ψήφισμα συμπαράστασης προς τους μαθητές, γονείς, εκπαιδευτικούς του Μουσικού Σχολείου Γιαννιτσών

17:00 - ΗΜΕΡΙΔΑ ΔΕΥΑ ΑΛΜΩΠΙΑΣ

16:59 - Πρόσκληση φορέων από το Δήμο Σκύδρας για την παρουσίαση γιορτινών δράσεων

16:57 - ΔΗΜΟΠΡΑΤΗΣΕΙΣ ΕΡΓΩΝ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΟΔΟΠΟΙΙΑΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΣΚΥΔΡΑΣ

15:43 - Πέλλα: Στις φλόγες διπλοκατοικία στην Άρνισσα

15:38 - ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ (BASKETBALL) ΠΑΙΔΙΚΟ