Pellanet

Τριτοκοσμικές οι συνθήκες που επικρατούν στο Νοσοκομείο του Κιλκίς

ΕΡΩΤΗΣΗ Θέμα: Τριτοκοσμικές οι συνθήκες που επικρατούν στο Νοσοκομείο Κιλκίς

Προς: Υπουργό Υγείας

Κύριε Υπουργέ,

Το νοσοκομείο Κιλκίς αποτελεί κίνδυνο πλέον για την υγεία τόσο των ασθενών όσο και του προσωπικού.
Σύμφωνα με καταγγελίες, οι συνθήκες υγιεινής του νοσοκομείου το καθιστούν ακατάλληλο για χώρο προσφοράς ιατρικών υπηρεσιών, εντός και εκτός του κτιρίου. Συγκεκριμένα, ο ιματισμός δεν αποστειρώνεται σωστά, καθώς στο χώρο των πλυντηρίων, τα απαρχαιωμένα μηχανήματα, εμφανίζουν διαρροή ύδατος, με αποτέλεσμα τα ρούχα να λιμνάζουν στα νερά. Όμως, παρόλο που ο Υπουργός Ανδρέας Ξανθός, δεσμεύτηκε για χρηματοδότηση 500.000 ευρώ στο Νοσοκομείο Κιλκίς για αντικατάσταση αυτών των μηχανημάτων, 14 μήνες μετά, δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί η τεχνική μελέτη από την Τεχνική Υπηρεσία ώστε να εκταμιευτεί το ποσό!

Ακόμα, λόγω της κακής περίφραξης και συντήρησης του κτιρίου, αλλά και λόγω της ανικανότητας της διοίκησης του νοσοκομείου να ανανεώσει τη σύμβαση με την εταιρία που έκανε την απολύμανση και την απεντόμωση εδώ και 7 μήνες, στο Νοσοκομείο εμφανίζονται φίδια αλλά και ψύλλοι!! Όμως, και η σύμβαση με την εταιρία φύλαξης , δεν έχει ανανεωθεί έπειτα από τη λήξη της το Νοέμβριο του 2015, με αποτέλεσμα αγέλες σκυλιών να επιτίθενται σε ασθενείς και γιατρούς, ενώ στην όποια έξαρση των πασχόντων ασθενών από ψυχική νόσο που εισήχθησαν με εισαγγελική εντολή, ουδείς δεν μπορεί να εγγυηθεί για την προσωπική ασφάλεια, των υπολοίπων ασθενών αλλά και του προσωπικού.

Είναι ανεπίτρεπτο, ένα νοσοκομείο με 86 οργανικές θέσεις ιατρικού προσωπικού , να απασχολεί μόνο 42 ιατρούς, παρουσιάζοντας παντελή έλλειψη σε βασικές ιατρικές ειδικότητες όπως, πνευμονολόγο, νευρολόγο, παθολογοανατόμο και γναθοχειρούργο , ενώ εξυπηρετεί ένα ολόκληρο νομό μόνο με ένα ουρολόγο.

Για τέλος αφήσαμε την καταγγελία που αδυνατούμε να την πιστέψουμε, ότι από τον Οκτώβριο του 2016, βρίσκεται στο τελωνείο του αεροδρόμιου Θεσσαλονίκης, φορτίο με έναν υπερσύγχρονο υπέρηχο και φαρμακευτικό υλικό, προερχόμενο από δωρεά, το οποίο δεν έχει παραληφθεί λόγω άρνησης καταβολής χρηματικού ποσού από το Νοσοκομείο της τάξης των 800 ευρώ , απαραίτητο για την πληρωμή του ΦΠΑ!!!
Κατόπιν όλων αυτών,

Ερωτάστε:

1. Σε τι στάδιο είναι η Τεχνική Μελέτη με την οποία θα μπορεί το Νοσοκομείο Κιλκίς να εισπράξει τα 500.000 ευρώ επιχορήγηση για τα νέα μηχανήματα; Πότε θα ολοκληρωθεί από την Τεχνική Υπηρεσία, η οποία είναι αρμόδια;

2. Τι προτίθεστε να κάνετε προκειμένου να καλυφθούν οι ελλείψεις σε βασικές ιατρικές ειδικότητες στο νοσοκομείο, το οποίο το καθιστούν ανήμπορο να αντιμετωπίσει απλά ιατρικά περιστατικά ασθενών;

3. Ποια είναι τα εμπόδια που συναντάτε προκειμένου να γίνει η απαραίτητη ανανέωση των συμβάσεων με την εταιρία απολύμανσης και απεντόμωσης αλλά και την εταιρία ασφάλειας και φύλαξης;

4. Γιατί δεν έχει ακόμα βρεθεί το ποσό των 800 ευρώ (!!!) προκειμένου να παραληφθεί η δωρεά – μηχάνημα υπέρηχου αλλά και το φαρμακευτικό υλικό από το αεροδρόμιο Θεσσαλονίκης;

ΟI ΕΡΩΤΩΝΤΕΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ

ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΒΑΣΙΛΗΣ
ΦΩΤΗΛΑΣ ΙΑΣΩΝ

Σχετικά με την υπ’ αριθμ. πρωτ. 6307/13-06-2017 ερώτηση προς τον Υπουργό Υγείας ενώπιον της Βουλής των Ελλήνων των βουλευτών Βασίλη Οικονόμου και Ιάσωνα Φωτήλα με θέμα:Τριτοκοσμικές οι συνθήκες που επικρατούν στο Νοσοκομείο Κιλκίς κρίνεται αναγκαίο να διευκρινισθούν τα κάτωθι:

1.Τα περιστατικά της εμφάνισης ψύλλων και φιδιού στο χώρο του Γ.Ν Κιλκίς σημειώθηκαν στις 18/03/2016 και στις 27/06/2016 αντίστοιχα, Έκτοτε και μέχρι σήμερα δεν έχει παρουσιαστεί ανάλογο περιστατικό στις εγκαταστάσεις του Νοσοκομείου. Σημειωτέον ότι έχει υπογραφεί ήδη από τις 07/07/2016 η σύμβαση μεταξύ του Νοσοκομείου Κιλκίς και της εταιρείας που πραγματοποιεί τις απολυμάνσεις-απεντομώσεις.

2.Επιπλέον σημειώνεται ότι το ιατροτεχνικό και φαρμακευτικό υλικό το οποίο προήλθε από δωρεά έχει παραληφθεί από τις Υπηρεσίες του Νοσοκομείου Κιλκίς το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Απριλίου 2017.

[embed]

Δημοσιεύτηκε στις 17 Ιουνίου, 2017


Σχόλια